Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Kaleli ile İnce ‘ispat’ tartışmasına girdi!

        Oda Tv’nin Ankara Muhabiri İklim Ayfer Bayraktar (Kaleli), tutanaklara giren konuşmayı doğruladı. CHP’li İnce’yle ilgili iddiaları Habertürk’e de yineleyen Bayraktar, gerekirse İnce’nin görüntülerini ve ses kaydını açıklayacağını söyledi.

        İnan GEDİK / ANKARA

        Bayraktar, şu bilgileri verdi: Söylediklerimin hepsi gerçektir, ispatı damevcuttur. Gerekirse hukukçularımkarar verdiğinde açıklarım. Bu tarz olaylarda gazeteci kendini her zaman sağlama alır. Evimin önüne alkollü olarak gecenin 11’inde geldi. Hemsitenin güvenlik kamerası kaydetti hemde ses kaydı aldım. Ayılmak için o kadar kahve içti ki Starbucks çalışanları bile olayın tanığıdır. Sansasyon niyetimolsaydı bunu evime geldiği 1.5 ay önce yapardım. Bunu basınla paylaşırdımya da kendi sitemde yazardım. Kendisiyle özel bir husumetimyok.

        ‘SAVCI SIZDIRDI’

        CHP Grup Başkanvekili Muharremİnce ise iddialara dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’e yüklenen İnce “Öz zırhından arınsın, onun titrinin önündeki ‘C’ harfinin Cumhuriyeti ifade etmediğini kanıtlamaya hazırım. İki kişi arasında geçen telefon konuşması, ben yokum, olaya müdahil değilim. Bir iddiada bulunuyor, doğru ya da yanlış. Savcı bunu sızdırıyor. Ne demek istiyor. AKP’nin derdi CHP içerisinde sorun çıkarmak, savcı da buna yardımcı oluyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Canını sıkmana gerek yok.Moralini bozma, çalışmana devamet” dediğini belirten İnce, söz konusu kayıtta, “CHP Lideri ile ilgili belge olduğu” nun belirtildiğini hatırlatarak, “Ben ne verecekmişimgenel başkanımla ilgili, varmı böyle bir babayiğit, çıksın bir tanesi, siyaseti bırakırım, milletvekilliğinden istifa ederim. Bu belge acaba AKP’lilerle ilgili bir belge olmasın,mahkemede görürsünüz ne olduğunu” diye konuştu. Kaleli’ye bir AKP yandaşıyla ilgili belge vermek istediğini belirten, ancak içkili olarak kapısına gittiği iddiasını yalanlayan İnce, “Çocuğunun üzerine yemin etsin böyle bir şey olduğuna dair” diye konuştu.

        Odatv muhabiri: İnce, gece 11’de evime içkili geldi

        Akşam Gazetesi’nin haberine göre, Soner Yalçın’a, Oda TV muhabiri Kaleli ile telefon görüşmesini sordu. Tutanaklara yansıyan telefon görüşmesi şöyle: ?

        KALELİ: Başka bir milletvekili ve daha onlar için önemli olan bir vekil olan kişi başka bir işle ilgili çok gizli bir toplantılarını Kılıçdaroğlu’nun çok gizli bir toplantısını gece 23.00’te evime gelip verdi bana. ?

        YALÇIN: Milletvekili dediğin mi? ?

        K: He, o da gecenin 11’inde geliyor içkili evime kadar. Kapımın önüne tabii, Kılıçdaroğlu’nun gizli bilgilerini vermeye kalkıyor bana, hepsi de yalan dolanmış ama adamların en güvendiği adam kuyularını kazıyor. ?

        Y: Adı ne onun? ?

        K: İnce. O bi de Yalovalı ben de Yalovalıyım. Anama babama zarar verir o yüzden. Hani o duymamalı benim bunu söylediğimi. Asıl oydu önemli olan, yani duyarsa bana zarar verir. O da öyle bi manyak, neler neler... Gizli yaptıkları bir toplantıyı geldi, döktü bana. Yani haber değeri var mı, yok. Varsa da yapmayız. Manyak mıyız yani şu an. CHP’yi yıkacak bir haber yapacağız. Tam seçim zamanı yani, AKP’nin ekmeğine kaymak sürer gibi’.

        Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ