Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "AIDS hastalarının konduğu hücreye kondular"

        Özge EĞRİKAR- Burçin POLATOĞLU / AHT

        Ergenekon davasında tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i Silivri Cezaevi'nde ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ültepe, İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız ve Kırklareli Milletvekili Tansel Barış 4 saat süren görüşmelerini CHP İstanbul İl Binası'nda düzenledikleri bir basın toplantısıyla basına açıkladı. CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Doğu Perinçek'in bir koğuşta kaldığını söyleyerek, "Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile görüştük. Her iki arkadaşımız da bu tecrit olayından rahatsız. Cezaevindeyken suç işleyen tutuklu, hükümlü ve AIDS hastalarının konulduğu bir hücreye konulmuşlardır. Kondukları tecrithanede can güvenlikleri yoktur" dedi.

        "Tuncay Özkan sabah 4'e kadar titrediğini söyledi"

        Şahin Mengü, Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ın yaşadıkları sıkıntıyı şöyle dile getirdi: "Yaşam için insani şartların olmadığı bir yerde kalıyorlar. Cezaevi idaresi her iki gazeteciye de iki tane battaniye verdi. Bina inşaat halinde olduğu için her iki gazeteci de ısınamıyor ve hücre şartları çok kötü. Tuncay Özkan sabah 4'e kadar titrediğini söyledi. Tuncay Özkan kendi tecrithanesine 19 defa inşaat için gelindiğini ifade etti. Her iki gazetecinin de can güvenlikleri şu anda yok. 28 Şubat günü 3 gardiyan ve 3 görevli gelerek nakledileceklerini söylemişler. Tuvaletlerden başka bir yerde çeşme olmadığı için bütün ihtiyaçlarını bu çeşmelerden karşılıyorlar. Meyve ve sebzelerini, bulaşıklarını burada yıkamak zorunda kalıyorlar. Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan bize 28 Şubat günü orada bıyıklı ve alt dişi olmayan bir müdür muavininin oradaki gardiyanlara 'girişin' yani 'dövün' talimatı verdiğini de anlattı."

        Mengü sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu talimatı verenbu müdür muavinini Adalet Bakanlığı'na şikayet edeceğiz. Ama bir şey olmayacağını biliyoruz.. Mustafa Balbay, 2 bin tane kitabının olduğunu ve kitaplarının elinden alınmak istediğini söyledi. Tuncay Özkan, kızının haftada bir gün kendisini görmek için Avusturalya Lisesi'nden atıldığına çok üzüldüğünü söyledi."

        "Silivri Cezaevi'nde bir revir bile yok"

        CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ültepe,Türkiye'deki tüm cezaevlerinin insan haklarını ihlal ettiğini belirterek, "Nerede insanlık dışı bir uygulama varsa CHP olarak gerekeni yapıyoruz. Bugün arkadaşlarımızın başına gelenler yarın başka arkadaşlarımızın da başına gelebilir. Cezaevlerindeki tutuklu hükümlülerin kaç tanesinin sağlık sorunu yaşadığı bilinmiyor. Silivri Cezaevi'nde bir revir bile yok" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ