Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Bizim bürokratlar akıllı insanlardır"

        Siyasette, milletvekili olmak için istifa eden çok sayıda bürokratın yarattığı durum konuşuluyor. Habertürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü'nün konuğu olan ve uzun yıllardır siyaset yapan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e göre bu durum normal ve bürokratların “akıllı olmasından” kaynaklanıyor.

        Çiçek şöyle konuştu:

        SİYASETTE GARANTİYİ ARARLAR”

        “1991'de de dosyayı kapan Doğru Yol Partisi’ne gitti. ANAP'ın zayıfladığını düşünerek. Bürokratlar akıllı insanlardır. Onlar hesabı iyi yaparlar, katsayı hesabını, ikramiye hesabını, neyin ne olduğunu ve kazanacağa oynarlar büyük ölçüde. Garanticidirler ve ayın 15'inde maaş almak garanti olduğu için de siyasette garantiyi ararlar. Bu yadırganacak bir durum değil. Bizim iktidar olmamızı daha garanti görüyor, onun için bize ilgi biraz daha fazladır.”

        Çiçek, bu sözlere rağmen siyasetin zor bir uğraş olduğunu belirtti ve “Torunlarıma daha çok zaman ayırmak için milletvekili olmak istiyorum” diye konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a, Başbakan Erdoğan'ın tartışma yaratan sözleriyle tepki verdi.

        YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİL”

        “Bence çok doğru bir beyan değil. Siyaset yan gelip yatılacak, çoluğa çocuğa, torunlara zaman ayrılabilecek bir iş değil. Ben çok iddialı bir laf söyleyeyim. 8.5 senedir tüm çocuklarımla bir arada olduğum zaman 15 günü geçmez. Bu türlü bakış açısında olanlar siyasette zaten çok başarılı da olamıyor, siyasete çok fazla katkı da veremiyor. Siyaset emeklilikten sonra yapılabilecek bir şey değildir.”

        BEZİRGAN MANTIĞIYLA HAZIRLANMIŞ”

        Başbakan Yardımcısı Çiçek, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'de basın özgürlüğü konusunda büyük sıkıntı olduğu yönündeki raporu için de, "Bezirgan mantığıyla yapılan bir açıklama" değerlendirmesini yaptı.

        DEPREM RİSKİ SİYASETEN KULLANILIYOR”

        Çiçek, Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunami ile ilgili de şunları söyledi:

        “Deprem bölgelerinde tahliyeler söz konusu olduğunda tv'lerde de görüyorsunuz, ne kadar büyük direnişler oluyor. Oysa oralarda oturulması fevkalade tehlikeli. Ama ben biliyorum ki bana kadar ulaşan, acaba buradan çıkmamanın bir yolu yok mu, diye insanlar bir çok yol ve yöntemlere başvuruyor, bakanlara, milletvekillerine geliyor. Daha kötüsü siyasi olarak kullanılıyor, halka bu yapılır mı diye. Japonya'da bu yok. Halkı fevkalade eğitimli, kültür seviyesi yüksek. Bu türlü politik yaklaşımlar yok. Bizde sıkıntılar var ve bazı tedbirlerin uygulanmasında da ciddi zorluk oluşturuyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ