Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Demek ki yargının elinde şüpheler var"

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlam, kitap taslağına el konulmasına özel yetkili bir savcı tarafından karar verildiğini söyledi. Sağlam, ''Dolayısıyla yargı böyle bir gerek duyduysa bizim şöyle veya böyle yorum yapmamızın doğru olacağı kanaatinde değilim. Niçin gerek gördüğü hakkında kendisinde bilgi vardır herhalde. Bizde böyle bilgi yok. Yargının elinde demek ki böyle bir karar verecek deliller, şüpheler var. Bunları araştırmak savcıların görevleri'' diye konuştu.

        AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman da aynı yöndeki bir soru üzerine, adli süreç devam ettiği için yorum yapmasının doğru olmayacağını söyledi. Akman, ''Peşin peşin neyin doğru neyin yanlış olduğunu söylemek mümkün değil. Bekleyip sonucunu görmemiz lazım. Elbette biz düşünce hürriyetini sonuna kadar savunuyoruz ama adli makamların toplatılmasına karar verdiği bir konuyla ilgili, içeriğini de bilmeden yorum yapmamız doğru olmaz'' dedi.

        AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem de bir soru üzerine, Libya'ya gerçekleştirilen operasyonun komutasının yakın zamanda NATO'ya devredileceğini düşündüklerini, Türkiye'nin isteğinin de bu olduğunu söyledi.

        NATO'nun tecrübeli bir kurum olduğunu, operasyonu, BM Güvenlik Konseyi kararına uygun olarak, sınırlı şekilde, işgale döndürmeden yürüteceğini belirten Erdem, ''Onun için bir an önce operasyonun NATO'ya devredilmesini bekliyoruz'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ