Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Listeye en sert tepki!

        CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, aday listelerine tepki gösterdi. Kendisi de liste dışında kalan Şimşek, "Bugün bizim ismimizin altını çizenlerin bir gün tarih onların isimlerinin altı çizecek. Bana ve arkadaşlarıma haksızlık yapıldı. Ama yine de CHP bünyesinde yer alacağım ve desteğimi sürdüreceğim. 'Benim adım Kemal' diyen başkanıma inanmak mecburiyetindeyim" dedi.

        Özge EĞRİKAR-AHT

        Gayrettepe'deki Sürmeli Otel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Eski CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, genel merkez tarafından hazırlanan listeleri çok sert bir şekilde eleştirdi. Devrim ve direnişin partisinin örgütünün listede yer almadığını ileri süren Şimşek, "Deniz Gezmiş'in idamına oy verenler listede yer alıyor. Ayrıca 'yetmez ama evetçi' bütün arkadaşlar listelerde yer aldılar. Bu arkadaşlarımız farklı toplantılarda yer aldılar. Bizim kapılarımız herkese açıktır. Ama acı tablo var. Ankara 1. bölge adaylarına baktığımızda en eski aday 2010 mayıs ayında partiye kayıt oldu. Bu arkadaşlar referandumda nerdeydiler? Kılıçdaroğlu il il gezerken, Berhan Şimşek günde 5 gömlek değiştirirken bu arkadaşlarımız televizyonlarda 'yetmez ama evet' ahkamları kesip ondan sonra da gelip örgütün önünde CHP'de vekillik yapmalarını doğru bulmuyorum, vicdanım elvermiyor" diye konuştu.

        "'BENİM ADIM KEMAL' DİYEN GENEL BAŞKANIMA İNANMAK MECBURİYETİNDEYİM"

        Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ve bu güne kadar hiçkimseyle paylaşmadığı bir telefon görüşmesini de basına ilk defa açıklayan Şimşek, şöyle konuştu: "İstanbul il başkanlığından istifa ederken Kılıçdaroğlu benden Mart ayına kadar görevde kalmamı istedi. İlkem gereği seçimden 6 ay önce istifa edeceğimi Kılıçdaroğlu'na telefonda ilettim. 'Bizim yapmamız gereken izin verirseniz istifa edeyim' teklifim üzerine Kılıçdaroğlu, 'Doğru söylüyorsun' demişti. Aynı telefon konuşmasında Kılıçdaroğlu bana, '23. dönemde sana çok büyük haksızlık yapıldı. Parlamentoyu taşıyan birkaç arkadaştan birisiydin ama olmadı. Ankara'da beraber çalışırız' dedi. Bu sözü üzerine ben de Kılıçdaroğlu'na 'Listeye Berhan Şimşek girer ama seçilemeyecek yerden girer. Ama biz onu listeye bile sokmayacağız' dedikodularını hatırlattım. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, 'Senle ben dostuz ve arkadaşız. Bırakalım il başkanlığını, genel başkanlığını' demişti. Ben de 'yani diyorsun ki 'Benim adım Kemal' dedim ve gülüştük'. İşte bu yüzden ben de 'Benim adım Kemal' diyen genel başkanıma inanmak mecburiyetindeyim."

        Bu basın açıklamasını gerçekleştirmeyi bir vebal olarak gördüğünü söyleyen Şimşek, "İsterdim ki CHP bütün kendi yaralarını sararak ayrışmayı değil, kendi içinde yarışmayı, barışmayı ilke hedef sayarak bu seçimleri yaşayabilseydi. Ama görüyorum ki maalesef örgütte ve halkta burada sayfalarca facebooktan gelen sayfalarca yazı var. Değişim ve devrim için yola çıktık ama değişim olmadı devrim oldu. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından arayıp mutsuzluklarını anlatan var. Yarın itibariyle partinin bana ve arkadaşlarıma ihtiyacı olsun olmasın, çağırılalım çağırılmayalım partinin bütün etkinliklerinde bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ