Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "İstemeyen çeker gider"

        Umut TÜTÜNCÜ / AHT

        İstanbul'da dün çeşitli açılışlara ve törenlere katılan Başbakan Erdoğan, doktorlara yüklendi. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni törenle hizmete açan Erdoğan, kendisinin geçmişte sigortalı olduğunu belirterek, “Sabah erken kuyruğa girerdik. Hak getire. Sıra gelirdi, doktor efendi bizi muayenehaneye davet ederdi. Bunları biz yaşadık. Yazılan ilacın yarısını alırdık, yarısını alamazdık. Alamadığımızı serbest eczaneden alıyorduk. Genel müdür kim? Vaka ortada. İflas eden bir SSK, zarar eden bir SSK, başında da Bay Kemal” diye konuştu.

        ‘GÜMÜŞHANELİ SEMİH’İ DE GÖR’

        Gümüşhane’de 11 yaşındaki Semih’in böbrek naklinin iki jet ambulansın yardımıyla yapıldığını anlatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yüklendi: “Ey Kılıçdaroğlu 2.5 yaşındaki Kübra açlıktan ölüyor diyorsun. Eline gözüne dursun senin. Onu görüyorsun da Semih’i niye görmüyorsun? ...Bu tür olaylar gözden de kaçabilir, olabilir de. Ama biz her fakire nakdi olarak da ayni olarak da destek veriyoruz. Özürlü kardeşlerimize asgari ücretle destek veriyoruz. Her doğan genel sağlık sigortasıyla doğuyor.”

        ‘YEMİN EDEREK GİRDİLER’

        Sağlıkta bazı istismarcılar olduğunu öne süren Erdoğan, “Bu mesleğe girerken onlar yemin ederek girdiler. Hiçbir dönemde devletin yapmadığı ödeneği biz bu dönemde yapıyoruz. Buna rağmen ideolojik yaklaşımlarla vatandaşlarımızı muayeneden imtina etmek suretiyle sağlık hizmetinde grev uygulamasına gidenler bu milletten beddua alırlar ve iflah etmezler. Çok açıkça söylersiniz. Çalışmak istemiyoruz dersiniz istediğiniz yere çeker gidersiniz. Biz burada bu millete gönül vermiş doktor, hemşire, sağlık memurlarımızla yolumuza devam ederiz. Bu millete sevdalı sağlık görevlilerimiz var, bunu biliyoruz. Onlara milletimiz de biz de meftunuz. Allah onlardan razı olsun” dedi.

        Bu arada Yasin Büyüksanık adlı 19 yaşındaki engelli bir genç, Başbakan Erdoğan’a kendi yazdığı “Ayaksız Ayakta Kalmak” adlı kitabını hediye etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ