Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik CHP Ankara'da sular durulmuyor!

        CHP Ankara il yönetiminde uzun süreden beri devam eden gruplaşma, yönetimin düşmesine neden oldu. Genel Merkez yönetimi, istifalarla düşen il başkanı Tarık Şengül’ü yeniden atadı.

        CHP Ankara il teşkilatında sular durulmuyor. Uzun süreden beri devam eden çekişmeler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rapor sunulmasına kadar vardı. Raporda, Şengül hakkında seçim harcamalarına ilişkin yönetim kuruluna bilgi vermediği ve broşürleri kağıtçılara sattığı iddia edildi.

        YENİDEN ŞENGÜL

        Yaşanan gelişmeler ardından Tarık Şengül’e muhalif İl Başkan Yardımcısı Dursun Bayram, görevinden istifa etti. Şengül ve Yönetim Kurulu Üyesi 11 kişi de dün MYK toplantısı öncesinde istifalarını sundu. CHP MYK, istifaları kabul etti. Bu karar ardından il yönetimi düşmüş oldu.

        Edinilen bilgilere göre, MYK, Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle Şengül’ü yeniden il başkanlığına atadı. Şengül’e kendi kadrosunu kurma yetkisi de verildi. Parti yönetiminin tavrı Şengül’ün konumunu daha da güçlendirdi.

        "RAPOR YOK ŞENGÜL'ÜN PERFORMANSINDAN MEMNUNUZ"

        CHP MYK toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil ise Kılıçdaroğlu'na sunulan rapor iddialarını yalanlarken, Şengül'ün MYK tarafından yeniden atanmasını da yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını belirterek açıkladı.

        Bir gazetecinin, Ankara İl Başkanlığı Yönetimi'nin düştüğü haberlerini hatırlatarak, konunun MYK'da değerlendirilip değerlendirilmediğini sorması üzerine Tamaylıgil, ''Bizim tüzüğümüze göre yönetimlerin düşme ve boşalma şartları bellidir. İstifalar olduğu takdirde bu istifalar tespit edilir ve bir il yönetiminin düşmesi yönünde karar alınır. Bu istifalar ulaşmıştır ve bildiğiniz üzere şubat ayında atanmış olan Ankara İl Yönetimimiz düşmüştür. Bugün yapılan MYK toplantısında İl Başkanı olarak yine Sayın Tarık Şengül'ün atanmasına ve oluşturacağı yönetim kurulu ile ilgili çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir'' dedi.

        ''Karar, (Ankara İl Başkan Yardımcısının, Şengül hakkında yazdığı rapor yönetim tarafından dikkate alınmadı) şeklinde yorumlanabilir mi?'' şeklindeki soru üzerine ise Tamaylıgil, ''Rapor olarak baktığınızda şu an bize ulaşmış bir rapor yok ancak MYK il başkanının yaptığı çalışmalardan, gösterdiği performanstan ve bundan sonraki süreçte Ankara ve Ankara'nın sorunlarıyla ilgili yapacağı çalışmalarla ilgili kendisinin bu görevde olmasını uygun görmüştür, atanmasına karar vermiştir'' karşılığını verdi.

        ''İl Başkanlığı için Murat Karayalçın'ın ismi geçiyordu, ondan geri adım mı atıldı?'' şeklindeki soru üzerine ise Tamaylıgil, ''Herhangi bir geri adım ve vazgeçiş yoktur. Bu sizlerin neticede basında yer alan haberler neticesinde değerlendirmenize konu olan bir başlık. Biz, bugünkü MYK'da Ankara il yönetiminin durumunu görüşerek Tarık Şengül'ün devam etmesine karar verdik'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ