Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Zeybek'ten itiraf!

        Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 12 Haziran seçimleri için Haydar Baş'ın Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile yaptıkları ittifakın kendilerine büyük zarar verdiğini itiraf etti. Zeybek, "Biz yanlış ittifak yaptık. Bunun da sıkıntısını yaşadık. Bizim durumumuza, halimize, ciddiyetimize zarar verdiler. Artık bana kimse ittifaklardan bahsetmesin." dedi.

        Zeybek, partisinin Eskişehir il başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğinde, ilginç bir itirafta bulundu. Zeybek, 12 Haziran seçimleri için BTP ile ittifak yaparak büyük yanlış yaptıklarını ve bunun da kendilerine büyük zarar verdiğini kaydetti.

        "Artık ben ittifak gibi lafları duymak istemiyorum" diyen Zeybek, artık kimsenin kendisine ittifaklardan bahsetmemesini isteyerek, şöyle dedi: "Biz yanlış ittifak yaptık. Bununda sıkıntısını çektik. Bize oy vermedi müttefiklerimiz. Bursa hariç. Böyle bir karar aldılar ve uyguladılar. Bizim halimize, ciddiyetimize, durumumuza zarar verdiler. Ben onları eleştirmiyorum. Onların yolu onlara, bizim yolumuz bize. Bu yanlışı yaptık ve anladık. Teşkilatımıza müdahale yetmedi, fikriyatımıza müdahaleye başladılar. Ondan sonra durdurduk biz işi. Bizim onların talebini yerine getirmemiz mümkün değildi." dedi.

        "Hocamıza 81 il başkanı kurban olsun" diyen bir anlayışla hareket etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Zeybek, "Biz teşkilat üzerine dayalı demokrat bir partiyiz. Ben genel başkanım, sizin gibi değiliz, olamayız da, siz başkasınız. Hem şeyh, hem genel başkan, hem patron oluşumu. Bizim ayak uydurmamız mümkün değil. Fikriyatımızı da seçim beyannamemizde müdahale de bulunmak istediler." diye konuştu.

        Bu arada, Zeybek konuşmasında sık sık Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyup, partililere örnekler sundu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ