Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "AKP, CHP tahterevalli siyaseti yapmak istiyor"

        MEHMET KAYAHAN / DİYARBAKIR (AHT)

        Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Twitter'dan AK Parti ve CHP'yi eleştirerek, "Mecliste grup haklarını yok saymak, sayısal oransal denklemlerle grup temsiliyetini yok etmek için gizli protokol mü yaptılar? İktidar olan AKP ile ana muhalefet CHP 2002-2007 yılları gibi meclisi iki parti sistemi ile yönetmek, 'tahterevalli siyaseti' yapmak istiyor" dedi. Kaplan, Cumhurbaşkanının görev süresi tartışmalarına da katılarak, "AKP 28 Ağustos'a kadar yasa değişikliği yaparsa 5 yıl uygulanır" dedi.

        "10'UNCU YAŞ KRİZ KUTLAMALARI GİBİ"

        Kaplan, "Ekonomik kriz, siyasal kriz, sosyal kriz, dış politika krizi ve Kürt sorunu krizi daha yakıcı, 10'uncu yaş kriz kutlamaları gibi. AKP bu konuda 10 yaşındaki çocuk gibi davranmaktan vazgeçmeli, artık rüştünü ispatlamalı, sorunlara cesaretle eğilip çözüm bulmalı, krizler her alanda çözümler üretmelidir" dedi.

        "CHP SAZAN GİBİ ATLADI"

        "Meclis uzlaşı komisyonunun hazırladığı iç tüzük taslağı dururken, işi yönergelerle sınırlamaya kalkışmak demokratik değil" diyen BDP'li Kaplan, şöyle devam etti:

        "Mecliste ortak çalışma uzlaşı komisyonlarını gereksiz kılan, boşa çıkaran bu anlayış, yeni anayasa sürecindeki uzlaşma komisyonunu etkileyecek. Yönergeyle meclis komisyon çalışmalarının belirlenmesi, iç tüzük taslağındaki önerilerle çelişiyor, artık bu komisyonu da işlevsiz kılıyor. Doğrusu ortada Meclis uzlaşı komisyonunun hazırladığı 'iç tüzük taslağı' dururken, işi yönergelerle sınırlamaya kalkışmak demokratik değil. Mecliste grup haklarını yok saymak, sayısal oransal denklemlerle grup temsiliyetini yok etmek için gizli protokol mü yaptılar? İktidar olan AKP ile ana muhalefet CHP, 2002-2007 yılları gibi meclisi iki parti sistemi ile yönetmek, 'tahterevalli siyaseti' yapmak istiyor. İç Tüzük Yönergesi ile AKP Meclisi tek başına yönetmek, komisyonlarda muhalefeti susturmak isterken, CHP sazan gibi bu teklife neden atladı? Çağrıda bulundu, tek uzlaşı komisyonu kuruldu ve taslak neden rafa kaldırıldı, AKP bu ciddi ortaklaşa çalışmayı neden sabote etmek istiyor. İç Tüzük taslağı hazır ve 4 grup katılımı ile yapılmışken, AKP şimdi 'İç tüzük yönergesi' diye öneriler ortaya atıyor. O zaman niye Meclis Başkanı Mecliste geçen dönem, tüm parti gruplarının katıldığı tek uzlaşı komisyonu olarak 'İç tüzük' komisyonu kuruldu, çalışmalar sonrası taslak hazırlandı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ