Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Hangisi daha vahim

        Eğer doğruysa bu konuşma... Koşaner'in çok daha önce tüm bu vahim idari zaaflardan dolayı istifa etmesi gerekmez miydi?

        Dün internet sitelerine eski Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı düştü...

        İlke gereği yasal olmayan dinlemeleri haber yapmıyoruz. Fakat Türkiye PKK terörü ile 30 yıllık mücadelenin sonucunda yeni bir hava harekâtına başlamışken, Koşaner'in bu mücadeleye dair tarihi itiraf niteliğindeki konuşmasına kayıtsız kalamazdık.

        Hem Genelkurmay'ı hem de Koşaner'i ısrarla aradık...

        Cevap alamadık.

        ***

        O kadar vahim ki itiraflar...

        Belli ki Işık Koşaner ve kuvvet komutanları istifa etmeden üç ay kadar önce karargâhta gizlilik derecesi hayli yüksek üst düzey bir toplantı yapılmış...

        Ve bu toplantı ortam dinlemesiyle kayda alınmış.

        Kim tarafından?

        Yine belli ki o toplantıya katılan birileri tarafından...

        Hatırlayın, bir önceki Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Brüksel'de yaptığı bir konuşma da benzer şekilde internete düşmüştü.

        ***

        Doğrusu karar veremedim...

        Bir zamanlar "Kandil'i BBG Evi gibi izliyoruz" diyen bir karargâhın BBG Evi'ne dönmüş olması mı daha vahim, yoksa bir Genelkurmay başkanının komutanlarını karşısına alıp "Orduda emir-komuta birliğini sağlayamıyoruz" demesi mi? Dedikten sonra gereğini yerine getirmemiş olması mı daha vahim, "Her yere kontrolsüz mayın döşedik ama bunu sivillere anlatamam" demesi mi? "Eğitim zafiyeti nedeniyle terörist diye masum erimizi kendimiz vurduk" itirafı mı daha vahim, "Sınır karakollarımız hatalı yapılmış, Hantepe de hatalı. Halimiz tam bir kepazelik" açıksözlülüğü mü? "Çatışma anında tim komutanlarımız mevzie silahını bırakıp kaçıyor" demesi mi daha vahim, "Roj TV, mevziini terk eden komutanların silah numarasını bile yayımlıyor ve bu komutanlar utanmadan birliklerin içinde dolaşabiliyor" demesi mi?

        ***

        Uzatmak istemiyorum...

        Koşaner'i dinledikçe askerin esas işi dışında her şeyle ilgilenirken ordunun hem idari hem de operasyonel açıdan nasıl delik deşik edildiğini daha iyi anlıyorsunuz...

        30 yıllık terörle mücadelenin askeri açıdan neden başarısız olduğunu daha net görüyorsunuz...

        Eğer doğruysa bu konuşma...

        Işık Koşaner'in komutanların tutukluluk süresinden çok önce tüm bu vahim idari zaaflardan dolayı istifa etmiş olması gerekmez miydi?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ