Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Biletix Grup Yorum bileti satmıyor

        Dün akşam saatlerinde Biletix’ten yapılan açıklamada Grup Yorum’un konser biletlerinin satışıyla ilgili hukuki bir engel olup olmadığının değerlendirildiği belirtilerek “Hukuk firmamızın yaptığı araştırma sonucu edindiğimiz resmi bilgiye göre, Malatya’da üniversite öğrencileri hakkında verilen yargı kararının, ‘Grup Yorum konserine bilet satışı ile ilgili olmadığı’ ve buna bağlı olarak da, Grup Yorum konserinin biletlerinin satışının hukuka aykırı olmadığını netleştirmiş bulunuyoruz” denildi.

        Yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirten Biletix, “Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Grup Yorum’un konserlerinin biletlerini satmaktan mutluluk duyacağımızı kamuoyuna arz ederiz” dedi. Milliyet’e konuşan Grup Yorum üyelerinden İnan Altın, Biletix’in açıklamasının tatmin edici olmadığını belirterek “Biz onların biletlerimizi satmasına karar verecek miyiz acaba? Onlarla çalışıp çalışmayacağımızı bilmiyoruz şu anda bunun üzerinde düşünüyoruz. Sorumluluklarını göz ardı ederek yaptıkları, olumsuz tartışmaların yaşanmasına yol açan tutumlarını sorgulamayan bir açıklama bu. Grup Yorum dinleyicilerinde, bizlerde, sanatçılarda yarattıkları duyguyu ortadan kaldıran bir açıklama değil” diye konuştu.

        Organizatör Ali Şenol ise dün Biletix’in üst düzey yetkilileriyle yüz yüze bir görüşme yaptıklarını söyledi: “Samimi görünen bir görüşmeydi, bizden özür dilediler. Ama kamuoyundan bu özrün gizlenmesi çok samimi gelmedi. Evet hepimiz üzgünüz ama üzgün olmak yaşananları yok etmiyor.” Şenol ayrıca Grup Yorum’un bilet satışının hukuka aykırı olup olmadığını incelemesinin de yanlışlığına değindi: “Hukuki olumsuz bir yanı yok ki bu konserlerin. Hepsi yasal konserler. Valilikten, emniyetten iznimi almışım. Ben firma olarak bu biletleri sattığımda sorun olmuyor da Biletix satınca mı sorun oluyor?”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ