Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya Nur Serter Diziyi mahkemeye veriyor

        Esra YAZDIÇ / HT GAZETE

        Nur Serter, atv’nin yeni dizisi “Uçurum”da tuzağa düşürüp bataklığa sürüklediği kadınları pazarlayan karakterin adının “Nur Serter” olmasına tepki gösterdi.

        Dizi için ihtarname çeken Serter, şunları söyledi: “Bugüne kadar yaptığım çalışmalardan ve çıkışlardan dolayı pekçok kez hakarete uğramıştım ancak böyle bir şey ilk kez başıma geliyor. Bu bir yönlendirme ve rahatsız etme işi. Başka bir şekilde anlamak. Buna tesadüfde mekmümkün değil. Böyle bir rezaletle ilkkez karşılaşıyorum. Bu bir tür sindirme girişimi. Kanal yönetimi karakterin kendini tanıttığı kısımlarda soyadını bipleyeceklerini söylemiş. Bakacağız. Bipleyeceğiz dediklerine göre o karakteri beni düşünerek isimlendirdiklerini anlıyorum.”

        AK PARTİ'DEN NUR SERTER'E DESTEK

        Bir televizyon dizisinde, hayat kadını karakterinin kendisiyle aynı adı taşıması nedeniyle Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayette bulunan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'e AK Parti'den destek geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, özel bir kanalda yayınlanan televizyon dizisinde, rol gereği bir hayat kadınını canlandıran kişiye CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in isminin verilmesine büyük tepki göstererek, "Serter'in isminin bir dizide o şekilde kullanılması utanç vericidir, ayıptır" dedi. Ömer Çelik, sosyal paylaşım ağı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Nur Serter'den güçlü bir şekilde özür dilenmesi gerektiğini vurguladı.

        ÇELİK: AÇIK VE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÖZÜR DİLENMELİDİR

        Çelik, kendisine Nur Serter'in akademik kariyerinde imza attığı bazı uygulamaları hatırlatan takipçilerine de uyarıda bulunarak, "Serter'den çok güçlü özür dilenmelidir. Nur Serter'in akademik-siyasi geçmişinde imza attığı zulümleri hatırlatan arkadaşlar: o davranışlar, bugün kendisine yapılan davranışı ismine ve sahsına yapılan hakareti mazur göstermez. Hiç kimsenin, hele de bir dizi de bir insanın şahsiyetine saldırma hakkı yoktur. Nur Serter'e bu hakareti yapanlar, açık, dolaysız ve güçlü şekilde özür dilemelidirler" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ