Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Bakan Naim Şahin dilencilik yapan çocuklar

        Saliha ÇOLAK/ ANKARA

        İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ailesi tarafından dilencilik yaptırılan çocukların velayet hakkının devlet tarafından alınmasını önerdi. Şahin, MHP Milletvekili Alim Işık’ın dilencilik yaptırılan çocukları koruyacak önlemler konusundaki soru önergesine yanıt verdi.

        Şahin, TBMM’ye gönderdiği yanıtta, dilencilik yaptırılmak amacıyla çocukların ücret karşılığı kiralanmasına ilişkin ellerinde herhangi bir kayıt olmadığını söyledi. Çocukları dilencilikte kullandığı tespit edilenlere TCK’ya göre işlem yapıldığını bildiren Şahin, çocukların ailelerine teslim edildiğini, SHÇEK’e de bilgi verildiğini anlattı.

        Kabahatlar Kanunu’na göre dilencilik yapan ve 15 yaşından küçük olan çocuğa idari yaptırım uygulanamadığını vurgulayan Şahin, çocukların velayetinin devlet tarafından alınmasına ilişkin yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirterek şöyle dedi:

        ‘YAPTIRIMSIZ KALIYOR’

        “15 yaşından küçük olan çocuğa idari yaptırım uygulanamamaktadır. Bu da işlenen fiilin yaptırımsız kalmasına neden olmaktadır. Birçok defa dilencilik yaptığı tespit edilen çocuk ve ailesi hakkında ne yapılacağı konusunda mevzuatımız açık değildir. Bu konuda SHÇEK’in daha etkin rol alması, gerektiğinde çocuklarına dilencilik yaptırdığı tespit edilen ailelerden velayet hakkının alınması gibi daha ağır yaptırımların yasal düzenleme altına alınarak yaşama geçirilmesi gerektiği düşünülmektedir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ