Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Kadın oğlunun arkadaşı 16 yaşındaki çocuğa tecavüz etti

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Amerika’da olsaydı çocuk parkına bile giremezdi Adana’da liseye giden oğlunun arkadaşı 16 yaşındaki M.O. ile zorla cinsel ilişkiye girip hamile kalan, ardından da bebeği kürtajla aldıran 37 yaşındaki Ü.B. hakkında “çocuğa cinsel istismar” suçundan açılan dava düşürüldü.

        Mahkeme, “Olay reşit olmayanla cinsel ilişki” dedi. M.O. da kadından şikâyetçi olmadı ABD’de Türk öğretmen 36 yaşındaki Erin Sayar’ın, 16 yaşındaki erkek öğrencisiyle cinsel ilişkiye girmesiyle gündeme gelen “erkek çocuğa tecavüz” olayının bir benzeri Adana’da yaşandı. 1997’de eşinden boşanan 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Ü.B., iki oğluyla birlikte Seyhan İlçesi Toros Mahallesi’ndeki evlerinde yaşarken, küçük oğlu M.İ’nin samimi arkadaşıM.O. da zaman zaman evlerinde kalmaya başladı. İddiaya göre, Ü.B., geçen kasım ayında oğluM.İ. uyuduktan sonra evlerinde kalanM.O.’ya bilgisayarın başından kalkıp uyumasını söyledi. Ü.B. daha sonraM.O.’nun peşinden yanına gidip zorla cinsel ilişkiye girdi. M.O. ile 3 ay içinde 3 kez zorla cinsel ilişkiye giren Ü.B., hamile olduğunu öğrenince birlikte hastaneye giderek kürtaj yaptırdı. Ü.B.,M.O. ile birlikte yaşamak için dini nikâh kıydırmaya karar verdi.

        ‘CİNSEL İSTİSMAR’DAN 8 YIL

        Babasının otomobilini alan M.O., birlikte gittikleri İmamoğlu İlçesi’nde dini nikâh yaptırmak için imam aradı. Gün boyunca çocuklarının eve gelmemesi üzerineM.O.’nun ailesi, çocuklarının bulunması için polise başvurdu. Polisin yaptığı araştırma sonunda M.O.’nun Ü.B. ile birlikte bulunması üzerine olay ortaya çıktı.M.O.’nun babası B.O. ve annesi R.O.’nun şikâyeti üzerine Ü.B. hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Ü.B., “Benimle evlenmek istediği için bir kez cinsel ilişkiye girdim.Hamile kaldım. Ancak kan uyuşmazlığı nedeniyle çocuğu aldırdım. Yaşının küçük olduğunu karakolda öğrenince kendimden utandım” dedi.

        ‘ZORLA CİNSEL İLİŞKİYE GİRDİ’

        Psikolog gözetiminde ifade veren M.O. ise “O gün arkadaşımM. bira almıştı. Bira içiyorduk. Arkadaşım uyuduktan sonra annesi Ü.B. yanıma geldi. ‘Yat artık’ dedi. Yatağa uzanınca o da yanıma geldi. Benimle zorla ilişkiye girdi” diye konuştu. Bir hafta sonra kadının tekrar kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini anlatanM.O., ailelerin konuşup anlaştığını ve sanık kadından şikayetçi olmadığını söyledi. Mahkeme,mağdur çocuğun 15 yaşını bitirdiğinin anlaşılması üzerine suçu “reşit olmayanla cinsel ilişki” diye değiştirip, şikâyetten vazgeçilmesini de dikkate alarak davanın düşürülmesine karar verdi.

        İKİ SUÇUN ARASINDAKİ FARK

        ÇOCUĞUN CİNSEL İSTİSMARI SUÇU: Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

        REŞİT OLMAYANLA CİNSEL İLİŞKİ: Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

        ‘En az 5 yıl hapis yatardı’

        Hilal ÖZTÜRK / AHT

        ÇOCUK İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı Avukat Türkay Asma, Adana’da oğlunun 16 yaşındaki arkadaşıyla zorla cinsel ilişkiye giren kadınla ilgili davanın düşürülmesine tepki gösterdi. Asma, “Bu kadın Amerika’da olsaydı, en az 5 yıl hapis cezası alır, ömrü boyunca bir daha çocuk parkına bile giremezdi” dedi. Amerika ve Avrupa’da çocuklarla ilgili yaş sınırının 18 olduğunu belirten Asma, bu ülkelerde 18 yaşından küçük cocuklarla cinsel ilişkiye girenlerin “çocuğun cinsel istismarı” suçundan yargılandığını söyledi. Asma, “Bu kişiler hayatları boyunca takip ediliyorlar, çocuklarla ilgili bir işte çalışmasına izin verilmiyor. Çocuk parkına bile giremiyorlar” dedi. 

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ