Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset "Ergenekon ve Hizbullah arasında ayrım yapmak istemem ama..."

        Balçiçek İlter’in hazırlayıp sunduğu Söz Sende'ye, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu konuk oldu.

        AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu "Ben Ergenekon ve Hizbullah arasında ayrım yapmak istemem ama yerine göre ayrım yapılıyor" dedi. Kuzu, şöyle devam etti: "Cezaevinde Ergenekon ve Hizbullah suçundan yatan kişiler için, Ana Muhalefet lideri, 'Ergenekon suçundan bu insanlar 2,5-3 yıl doldu; suçları kesinleşmemiş, hala içerdeler' dedi. Tamam çok fazla kabul, bitsin dava onda bir terredüt yok. Ama öbür taraftan Hizbullah'la alakalı içeride yatanlar 10 yıl dolmuştu; dışarı çıkartıldılar daha mahkumiyet falan yoktu. 'Vay bunları nasıl bırakırsınız' diye tepkiler oldu. Hizbullahçıların 10 yıllık tutukluluk süreleri dolduğu için bırakıldılar. Tutukluluk süreleri uzunsa herkes için uzundur"

        Kuzu, özel yetkili mahkemelerle ilgili tartışmaları, Kürt sorununun çözümünde izlenecek yeni stratejileri, yeni Anayasa çalışmalarını ve Şanlıurfa Cezaevi'nde çıkan ikinci yangını Balçiçek İlter’e değerlendirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ