Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Spor Arena kardeşliği

        GAZETE HABERTÜRK

        Türk sporunda ‘önemli gündem maddesi ’ Türk Telekom Arena... İnönü Stadı’nı yenilemek için kolları sıvayan Beşiktaş’ın ‘geçici ikamet adresi’ olarak Galatasaray’ın evini istemesi, iki kulüp arasında tartışma konusu oldu. Sarıkırmızılı kulüp “İstemiyoruz” dedi. Beşiktaş, “Olimpiyat Stadı bakımda, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı küçük gelir, Arena mecburi istikamet” yanıtını verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın “Biz emredersek bu iş olur. Ancak bunu yapmak istemiyoruz. Uzlaşarak çözsünler” mesajı da hükümetin ‘Arena kardeşliğine ’ sıcak baktığını gösterdi. Konuyu Türk sporunun merkezindeki isimlere sorduk...

        ‘TT ARENA DA OLUR ŞÜKRÜ SARACOĞLU DA’

        Osman TANBURACI

        Bence G.Saray, TT Arena’yı paylaşmalı. Artık Türk insanı, kavgayla, hasetlikle, birbirinin gözünü oyarak bir yere varamayacağını anlamalı. Beş beş para mı vererek aldı Galatasaray Arena’yı? Ama bir önerim de var. Niye sadece TT Arena? 2 sene sürecek bir macerada Saracoğlu da kullanılır Arena da kullanılır, Kasımpaşa Stadı da kullanılır.

        ‘GALATASARAY KUCAK AÇMALI’

        Sergen YALÇIN

        Galatasaray ve Beşiktaş dost kulüpler. Beşiktaş’ın stadının olmadığı böyle bir dönemde, Galatasaray kucak açmalı. Bu noktada dikkat edilecek konu zemin. Beşiktaşlı taraftarların Arena’ya zarar verecekleri iddialarına da katılmıyorum. Çünkü eğer Galatasaray böyle bir iyi niyet gösterisinde bulunursa, Beşiktaş taraftarının da buna göre davranacağını düşünüyorum.

        ‘YÖNETİM TAPUYA ŞERH KOYSA ELLERİ GÜÇLENİRDİ’

        Adnan POLAT

        Biz statla ilgili 3 Mayıs 2011’de Spor Bakanlığı ile 6 aylık pazarlık sonrası sözleşme imzaladık. 1.5 milyon TL yıllık amatör sporlara katkı payını kabul ederek imza attık. Yapılması gereken öncelikleri de Işın Çelebi, Başkan Ünal Aysal’a liste halinde verdi. Bunlar içinde 1. maddede stadın tapuya şerh edilmesi vardı. 1.5 senedir tapuya şerh koyulmadı. Koysalar elleri güçlenirdi. Beşiktaş o stadı, mevcut ekonomik koşullarda 5 senede bitiremez.

        ‘PAYLAŞMAK PEK HOŞ OLMAZ’

        Hakan ÜNSAL

        Arena artık Galatasaray’ın bütünleştiği, özdeşleştiği bir stat. Ve burayı ezeli rakiplerinden biriyle paylaşmak zorunda kalması doğru değil. Ama son gelişmeler gösteriyor ki, bu durum çok da elinde olan bir durum değil. Mecburiyetten de olsa böyle bir paylaşım ortaya çıkacak gibi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ