Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset "Suriye ile savaş caiz değildir"

        CHP İstanbul Milletvekili ve emekli müftü İhsan Özkes, Türkiye ile Suriye’nin savaşmasının en çok İsrail’i ve Hristiyan dünyasını sevindireceğini, İslam dünyasını ise üzeceğini belirterek, “Suriye ile savaş caiz değildir” dedi.

        Özkes, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’54 Farzlı Büyük ve Tam Namaz Hocası Türkçe Namaz Sureleri’ ve ‘Tam Mevlidi Şerif Meşhur Mevludları ve Mevlud Hikaye ve İlahilerini Havidir’ kitaplarının İsmet İnönü tarafından yasaklandığını söylediğini hatırlattı. Bunun üzerine adı geçen kitapları Diyanet İşleri Başkanlığı’na göndererek görüşünü sorduğunu belirten Özkes, Diyanetten gelen yazının İnönü’ya haklı çıkardığını söyledi. Özkes, “Çünkü rahmetli İnönü bu kitaplardan birini daha yasaklamadan önce Diyanet İşleri Başkanlığına göndermiş 1944’te. Diyanet de kitabın çeşitli mahsurlar, yanlış bilgiler içerdiğini belirtmiş. Diğer kitap da 1945 yılında yine Diyanet İşleri Başkanlığının Müşavere Kurulu tarafından mahsurlu olduğu kararı verilmiş” dedi.

        Başbakan Erdoğan’ın İnönü’nün arkasından ‘olur olmaz’ konuştuğunu belirterek, “Ölünün aleyhinde konuşmak iftira etmek, kul hakkı değil mi? Rahmetle yad edilmesi gereken büyük bir devlet adamı İnönü’nün vebali alınmadı mı? Başbakan İnönü ile nasıl helalleşecek? Başbakan için ‘er kişi niyetine’ denildiğinde ve ‘haklarınızı helal ediniz’ denildiğinde İnönü’nün hakkı ne olacak? Sanıyorum dindar başbakan bunarlı düşünüyordur. Yoksa başbakan bunları hak olarak kabul etmiyor mu?” dedi.

        “HAZRETİ ALİ’NİN DEĞİL, HAZRETİ MUHAMMED’İN SÖZÜ”

        Başbakan Erdoğan’ın dünkü grup konuşmasında ‘Hazreti Ali’nin dediği gibi; Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ ifadesini kullandığını belirten Özkes, bu sözün Hazreti Ali’ye değil hazreti Muhammed’e ait olduğunu söyledi. Özkes, “Sokaktaki insan bile bunu bilirken İmam Hatip mezunu Başbakanın bunu bilmemesini yadırgadım. Sayın Başbakanın dini bilgisi yetersiz, bu da onun kanıtıdır” dedi.

        “SURİYE İLE SAVAŞ CAİZ DEĞİL”

        Özkes, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın Suriye Devlet başkanı Beşar Esad ve eşi ile çekilmiş bir fotoğrafı göstererek, “Sayın Başbakan Suriye lideriyle sarmaş dolaştı. Şimdi sormam lazım. Bu resimdeki siz misiniz, size benzeyen biri mi oturuyor?” dedi.

        “Suriye ile savaş caiz değildir” diyen Özkes, adı ‘barış’ olan İslam dininin inananları Bakara suresi 208. ayette barışa çağırdığını söyledi. Savaşın dini, kültürel, siyasi, soysal, ticari ve komşuluk açısından doğru olmadığını ifade eden Özkes, Suriye’nin düşürdüğü uçaktaki iki pilottan birinin babasının da savaş istemediğini söylediğini hatırlattı. Özkes, “Türkiye ile Suriye’nin savaşı en çok İsrail’i sevindirir. Suriye ile Türkiye savaşı Hıristiyan dünyasını sevindirir, İslam dünyasını üzer. Sayın Başbakan şayet BOP eş başkanlığından istifa ederse,, Yahudi Üstün Cesaret Ödülü’nü geri verirse Suriye ile aramızda hiçbir sorun kalmaz” dedi.

        İsmet İnönü’nün tüm dünya savaşa girerken Türkiye’yi savaştan uzak tuttuğunu belirten Özkes,”Dünya Suriye ile savaştan uzak dururken Başbakan savaşın eşiğine getiriyor. Başbakan rahmetli İnönü ile uğraşacağına, örnek alsın” dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ