Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset "PKK'nın hedefi Erdoğan ve AK Parti"

        Akşam Raporu programında Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, artan terör olaylarını yorumladı.

        Kürtler'in Erdoğan'ı ve Ak Parti'yi desteklemesinden rahatsız olan terör örgütünün doğrudan Erdoğan'ı ve Ak Parti'yi hedef aldığını kaydeden Altaylı, şöyle konuştu:

        "PKK çok ciddi biçimde nasyonel sosyalist parti olma yolunda. BDP bunun devamı, çok ciddi faşist siyaset yapıyorlar. 1980'lerin ortalarında devletin uyguladığı taktikleri bugün artık PKK uyguluyor. Türkiye Cumhuriyeti, geçmişte bunu yasalar çerçevesinde yaptığında herkes kızdı da onlar yapınca... Terör örgütünden yasalara saygılı omasını bekleyemeyiz ama BDP'nin 'Ne yapıyorsunuz?' demesi lazım.

        Mevcut hükümet ya da mevcut siyasi pozisyon PKK'nın dengesini bozdu. 1984'ten beri terörle iç içeyiz. Terör örgütü hiçbir zaman legal siyaseti, hükümetleri doğurudan hedef almadı. Ne Ecevit'i ne Özal'ı ne Çiller'i... Hedef, onların deyimiyle 'TC' idi.

        TABANINI AK PARTİ'YE KAPTIRDI!

        Bakıyorsunuz bir süreden beri, 2007'den beri, AK Parti, özellikle Başbakan Erdoğan hedefte. AK Parti, kimilerince beğenilen, kimilerince beğenilmeyen politikalarıyla en önemli Kürt partisi haline geldi. PKK, kendi doğal tabanı gördüğü kitlenin önemli bölümünü Erdoğan'a kaptırdı. Bu yüzden de artık onlar 'TC'yi değil, Erdoğan'ı hedef alıyorlar. AK Parti, bölgede BDP ile atbaşı. Genel Kürt oyunun yüzde 60'ı AK Parti'ye gidiyordu. Bu çok rahatsız etti PKK'yı, 'Benim tabanım başka bir yere gidiyor' dedi. Atılan adımlardan da rahatsız oldu.

        PKK'nın artık Kürt meselesiyle alakası yok. 1980'lerin başında açıklanan taleplerin, BDP öncesi partilerin taleplerinin yüzde 99'u, özellikle 90'ların başından başlayan süreçle karşılandı. Talep edilecek başka bir şey yok. PKK'nın bütün derdi kendisi. 'Ben gelecekte nasıl var olurum'. PKK, bu kitle desteğinin altından kaydığını görünce doğrudan AK Parti'yi ve Erdoğan'ı hedef aldı.

        PKK, hükümeti iş yapamaz hale getirip Erdoğan'ı daha milliyetçi söylemlere sürüklemek istiyorlardı. Dış politika nedeniyle oluşan konjonktür PKK'nın ekmeğine yağ sürdü. Hükümetin beceriksiz oluduğu kanısı uyandıracak eylemler yapıyorlar. PKK ne bir özerk bölge ne de bir devlet kuramayacağını biliyor. Böyle bir amaçları falan da yok."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ