Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset CHP İstanbul İl Başkanı'ndan Bülent Ersoy'a yanıt

        CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Habertürk TV'de yayınlanan Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

        Bülent Ersoy'un "Kenan Evren'den hesap soracağı için oyumu AK Parti'ye verdim." açıklamasına değinen Oğuz Kaan Salıcı, "Zeki Müren, 'Herkes biraz sosyalisttir.' demişti. Bülent Ersoy da AK Parti diyor çünkü rüzgar o yönde." diye konuştu.

        İşte CHP İl Başkanı Salıcı'nın o açıklamaları...

        1973-1974 seneleri. Zeki Müren ''Herkes biraz sosyalisttir'' demişti. Çok denk düşüyor bu duruma. O da kendisini ötekileştirilmiş hisseden insanlardan biriydi ve o dönemki hava ''Sol''dan esiyordu. Yani bu durum biraz esen rüzgarla ilgili.

        KEŞKE GERÇEK BİR HESAPLAŞMA OLSA

        Darbeyle hesaplaşılmalı mı?Hesaplaşılmalı. Ama bunun yapılmayacağını biz referandumda söylemiştik. Şu anda yaşlı 2 insan yargılanıyor,darbe dönemi yargılanmıyor. Keşke darbe dönemi yargılansa. 12 eylül'ün getirdikleriyle hesaplaşmıyoruz, o insanların şahsıyla hesaplaşıyoruz,yanlış olan şey bu.

        Gençler 12 eylülle alakalı pek bir şey bilmiyorlar,kendileri araştırıyorlarsa öğreniyorlar ancak. Onun dışında insanlar darbe dönemini konuşmak istemiyorlar artık.Aileler o dönemi kapattı. Bununla bütün toplumsal yapı ve dokuyla hesaplaşmanız gerekir. Keşke yargılasalar,o yargılama gerçek anlamda bir yargılama olsa.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ