Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset 28 Şubat'ta idamla yargılanan Huda Kaya, Söz Sende'de Balçiçek İlter'e konuştu

        28 Şubat sürecinde iki kızıyla birlikte idamla yargılanan aktivist-yazar Huda Kaya, Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. O günden bugüne zulümlerin sadece isminin değiştiğini söyleyen Kaya, "28 Şubat'ın mazlumları bugün zalim oldu." diye konuştu. Çok büyük ithamlar ve dışlanmalarla karşılaştığını anlatan Huda Kaya, "Din adına çok ciddi yanılgılar var. Allah bugün bir elçi gönderse İslam ümmetine gönderirdi." dedi.

        İşte Huda Kaya'nın o açıklamaları

        28 Şubat sürecinde zulümleri yaşarken biz biliyorduk ki; karşımızdaki muhataplarımız referansları din olmayan insanlardı. Karşımızdakinin kimliğini bildiğimizden dolayı biz de kendi kimliğimizi daha onurlu, başı dik bir şekilde yıllarca savunduk. Fakat maalesef yüzyıllardır olduğu gibi iktidar ve güç dünün mazlumlarının eline geçince; dünkü zulümlerin sadece isminin değişip insanlara uygulanmaya devam edildiğini görüyoruz. Zulmün farklı örnekleri hala devam ediyor. Cezaevleri dolu.

        FATİH ÖZGÜR DEĞİL, FATİH CAMİİ ÖZGÜR DEĞİL

        Ben İstanbullu bir Türk olarak, Roboski'deki zulme karşı adaletin bir an önce yerini bulması için Mazlumder'in eyleminde yer almak istedim. Kısa mesafede bir yürüyüş olacaktı. Oraya gelip baskın yapan insanlar, dindar söylemli insanlardı. Tekbirler getirip şov yaparak, satırlar ve sopalarla eylemi bastılar. "Burası Fatih, burada Kürdistan diyemezsiniz." diyerek tehdit ettiler. Fatih özgür değil, Fatih Camii özgür değil.

        ALLAH ELÇİ GÖNDERSE İSLAM ÜMMETİNE GÖNDERİRDİ

        Bugün din adına çok ciddi yanılgılar var. Allah bir elçi gönderse İslam ümmetine gönderirdi. Kuran'ın her satırında bunu görüyorum. Şuandaki ümmetin yaşadığı din kültürel bir din. Okullarda da Din Kültürü dersi okutulur. Din kültür değildir, din vahiyden alınması gereken bir yaşam tarzıdır, bir duruştur, bir bakış açısıdır.Ama bugün kültürel bir etiketlenmeye, bir şekilciliğe dönüştürüldü.

        VAHİYDEN KOPUNCA ZALİME DÖNÜŞÜLDÜ

        Balçiçekİlter'in "Bir islamcı nasıl zalime dönüşür?" sorusuna ise, "Vahiyden kopunca." diye cevap verdi. Huda Kaya şöyle devam etti: Kuran'daki emirler unutulmuş. Bu emirler şuanda unutulmuş. Tarih içierisinde tüm peygamberlerden sonra bu tür değişimler, sapkınlıklar olmuştur. Hz. Muhammed'den sonra da kısa süre içerisinde sapkınlık gerçekleşmiştir. Buna emevi zulmü, emevi anlayışı diyebiliriz. Vahiy dini değil, kültürel, siyasal bir emevi dini topluma hakim olmuştur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ