Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam “Süper Dadı” programı tartışma yarattı

        Aykan ÇUFAOĞLU / ANKARA

        T RT’de çocukların olumsuz davranışları karşısında çaresiz kalan aileye yol gösteren “Süper Dadı” programı tartışma yarattı. Programı “köpeklerin eğitildiği programa” benzeten de var; faydalı bulan da. Pedagoglar, “Anayasa’ya aykırı, çocukların kamera karşısında yaftalanması psikolojik sıkıntılar doğurur” derken, RTÜK, “Olumlu eleştiriler geldiği kadar, olumsuz eleştiriler de var” bilgisini verdi. TRT ise “13 bölüm çekip yayını bitirdik. Şu anda tekrarları gösteriliyor. Program şiddete başvurmadan disiplin içinde çocuğun nasıl terbiye edileceği konusunu gerçek kişiler üzerinde işliyor” dedi. Sanal âlemde ise “Program Türk işi ‘The Dog Whisperer’ (Köpeklere Fısıldayan Adam) gibi olmuş. Köpekler yerine çocukları eğitiyorlar” yorumları yapılıyor.

        Programla ilgili görüşler şöyle:

        Psikolog Gülten Demirdöven: Programın doğaçlama olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir çocuk terapist ve ailesinin yanında öyle saçma sapan hareketler yapmaz. Canlandırma yöntemi kullanılmalıydı. Çocukların ruh sağlığını bu şekilde dramatizasyonlar olumsuz etkiler.

        Psikolog Narek Karasu: Gerçek kişilerin ekran önüne gelmesi sağlıklı değil. İsimler gizli tutulmalıydı. Bu durum ileride çocuk için yafta olarak kalabilir. Böyle bir programda olaylar vaka şeklinde ele alınmalı. Yaşananların sonucunda “sizin çocuğunuz böyle yapsa nasıl karşılık verirdiniz?” diye halktan görüş alınmalı.

        Pedagog Didem Küt: Programda bir dadı eve geliyor ve 7 gün içinde çocuk terbiye ediliyor. Bu süre içinde bunu yapmak mümkün değil. 7 gün sonrasında çocuklar yine eski davranışlarına döner. Yaramazlıklar devam eder. Ayrıca çocukların dönemlerine göre yöntemler uygulanmalı. Programda çocuklar neye uğradığını şaşırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ