Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset 'Ne mutlu Kürdüm diye yazsalar!"

        Haberturk'te Medya Kritik programında Serap Belet Douillet'in sorularını yantılayan Nazlı Ilıcak, Kürt meselesinin çözümü konusunda evinde kürt siyasetçilere ve gazetecilere verdiği daveti anlatırken özeleştiride bulundu. 'Bana da sen Türk değilsin deseler, ben de isyan ederdim' dedi.

        'Sen Türk değilsin' deseler isyan ederdim"

        Ilıcak, 'Siz bu meseleye sağ cenahtan bakan biri olarak, kendi bakışında bir değişiklik yaşıyor musunuz?' şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

        Tabi tabi çok büyük değişiklik yaşıyorum.Mesela rahmetli Şerafetin Elçi Ecevit'in bakanı olunca, bakanlıkta kürtçe konuşup Kürt kimliğini vurgulayınca ben müthiş sinirlenmiştim. Benim fikri değişimimin temel sebebi şudur. Bir HADEP, HEP, BDP, DTP gibi partiler giderek bir taban oluşturdular ve orda gördüm ki ben o halk bu görüşte ve onlara oy veriyor. Dolayısıyla siz yıllar yılı asimilayoncu ve inkarcı politikalar güderek bir sonuca ulaşamamışsınız.benimki gerçekçi ve pragmatik bir duruş. Ve mademki böyle bir asimilasyon kabul edilmiyor, bu kitlelerin kimlik duruşları çok kuvvetli, düşünmeye başladım kendim empati yapmaya başladım.Yani şimdi beni inkar etselerdi, 'sen Türk değilsin' deselerdi inanın ben de isyan ederdim. Veyahut her yere 'ne mutlu Kürdüm' diyene yazsalardı dağa taşa toğrağa, bu etnik kimlik değil kucaklayıcı bir kimliktir Kürtlük deselerdi. ben Türklüğümü hiçbir zaman unutmazdım. O bakımdan düşünerek tanıyarak ben o insanları çok seviyorum, bdp lileri Diyarbakır Belediye Başkanını, oranın halkını..

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ