Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset Fakıbaba Balçiçek İlter'e konuştu

        Şanlıurfa Belediye Başkanlığı'na Bakan Faruk Çelik'in aday gösterileceği iddaalarını da değerlendiren Fakıbaba “Benim görevim 2014'ün 30 Mart'ına kadar görevimi başarıyla yapmak. 2014'te bu görev bana verilmezse saygı duyarım, asla bağımsız aday olmam” dedi.

        İşte Ahmet Eşref Fakıbaba'nın o açıklamaları...

        AK PARTİ ADAY GÖSTERMEZSE BAĞIMSIZ ADAY OLMAM

        Ben hiçbir zaman şunu olacağım bunu olacağım gibi bir şey demedim. Benim görevim 2014'ün 30 Mart'ına kadar görevimi başarıyla yapmak. Sonrası olur olmaz, o hiç önemli değil. Uygun görülürse olur, görülmezse arkama bile bakmam. Çünkü 2009 ile 2014 çok farklı. 2009'da tamamen benim kendimi ifade edemediğim bir olay vardı. 2014'te ben projelerinin çoğunu tamamlamış bir belediye başkanı olacağım, gözüm arkada kalmayacak. 2014'te eğer bu görev bana verilmezse büyük bir saygı duyarım, asla bağımsız aday olmam. Bir partili olarak partim için çalışırım.

        BEN DE HATALIYIM

        Fakıbaba 2009 yılında AK Parti Şanlıurfa milletvekilleriyle yaşadığı gerginlik hakkında da şöyle konuştu: Benim esas olarak çatıştığım vekiller zaten şu anda yok. Diğer vekil arkadaşlarımı da il başkanımla beraber ziyaret ettim. Arayanlar da oldu. Yaşanan her şeyin bir tecrübe olduğunu düşünüyorum. Hiçbir kavgada tek taraf yüzde yüz hatalı değildir. Ben de daha sakin, daha toleranslı davranabilirdim.Çünkü siyaset farklı bir olay, alkışlar karşısında da yuhalamalar karşısında da olgun olmanız lazım. Şimdi siyaseti daha iyi bildiğimi düşünüyorum.

        AK PARTİ'DE HİÇ TANIDIĞIM YOKTU

        Fakıbaba, Belediye Başkanlığı hikayesini ise şöyle anlattı: AK Parti'de hiç tanıdığım yoktu. Hiç unutmam, gittim genel merkeze. Hayati Yazıcı bana "Bu kadar sevilen bir insansın. Neden aday oldun? Derdin nedir?" diye sordu. Ben de, "Vatandaşlık görevimi yapıyorum. Aday adayı olma kararı benimdir. Aday gösterme kararı sizindir." dedim. Kendisini hiç tanımıyordum. Bir baktım ki Başbakan, "Şanlıurfa adayımız Eşref Fakıbaba." diyor. AK Parti anketler yapıyor, bakıyor tabii. Ona göre seçiyorlar.

        FAKIBABA'DAN BÜYÜKERŞEN'E DESTEK

        Eskişehir Belediyesine yönelik operasyona da değinen Fakıbaba, "Yılmaz Hoca hepimizin çok sevdiği, mükemmel, vizyonu olan bir Belediye Başkanıdır. Bu işin altından kalkacağına inanıyorum." diyerek Büyükerşen'e destek verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ