Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Ekonomi Bankalara 1.1 milyar lira ceza

        Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, banka hizmetlerinde rekabet dışı anlaşma yapan bankalara Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) da müdahale etmesini istedi.

        Konu hakkında açıklama yapan Ahmet Kenan Tanrıkulu, Rekabet Kurulu'nun, Türkiye'de faaliyet gösteren 12 banka hakkındaki soruşturmasını tamamladığını, bu bankalara 1,1 milyar TL ceza öngördüğünü hatırlattı. Bankaların 32 kalemde yüksek işlem ücreti aldığını söyleyen Tanrıkulu, "Vatandaşımızdan haksız alınan bu fahiş ücretlerin yıllık tutarının toplamda 17 milyar TL civarında olduğu kamuoyuna yansımıştır. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde BDDK Başkanı'nın yaptığı açıklamaya göre, 2012 yılında yalnızca kredi kartı aidatı olarak tüketicilerden 7.1 milyar lira bankalar tarafından alınmıştır. Diğer taraftan Yargıtay 13'üncü Hukuk Dairesi'nin bu konu ile ilgili tüketicilerimizin lehine olan kararlarına hâlâ uymayan bankaların, neden denetlenmediği de bir başka muammadır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın aylar öncesi duyurduğu, ancak bir türlü TBMM'ye sunamadığı, yeni Tüketici Kanun Tasarısı'nda bu konunun vatandaşımız lehine yer alacağı söylemi de havada kalmıştır." dedi.

        MHP'li Tanrıkulu, tüm bu olumsuzluklara tahammül edemeyen tüketicilerin 13-14 Mart'ta banka işlemi yapmamaya karar verdiğini ifade etti. Sonuna kadar haklı olduğunu düşündükleri tüketicilerin, artık hükümet tarafından da sahiplenilmesi gerektiğini aktaran Tanrıkulu, sözlerin şöyle tamamladı: "BDDK'nın da bu konuda harekete geçerek, bankacılık işlemlerinin hangisinden ücret alınacağını ve bu ücretlerin ne kadar olacağına dair bir standart belirlemesini, sektör denetlemelerinde tüketicimizi gözeten kriterlerin de bulunmasını istiyoruz."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ