Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık Sivrisinekle mücadelenin şimdiden başlaması gerektiğini belirten Yıldız, “Yazın sokak sokak gezilerek yapılan ilaçlama kansere yol açıyor” dedi

        SAKARYA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, “Yazın araçla sokak sokak gezilerek yapılan ilaçlamanın insan ve çevreyi zehirlemekten başka bir faydası yok. Böyle bir ilaçlama sivrisineği öldürmez, sadece havaya kanser püskürtürsünüz” dedi.

        ‘HİÇBİR FAYDASI YOK’

        Belediyelerin genelde yaz aylarında ilaçlama yaptığına dikkat çeken Yıldız, “Böyle bir ilaçlama şekli dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde yok. Ayrıca, sivrisinek ilaçlarında öyle maddeler var ki, doğadaki zehirli etkisi ancak 100 yılda atılabiliyor. Bu sebeple bu ilaçları hoyratça havaya sıkmamız doğru değil” uyarısında bulundu. Birçok sivrisinek ilacının kanserojenmadde ihtiva ettiğini, havaya bilinçsizce sıkılan ilaçların kanser vakalarını tetiklediğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

        ‘ŞİMDİDEN BAŞLAMALI’

        “Yaz aylarını rahat geçirmek istiyorsak, belediyelere büyük iş düşüyor. Çevremizdeki sinekler için, doğal yaşamalanları olan su birikintileri ilemücadele etmek zorundayız. Öncelikle şunu iyi bilmek zorundayız. Sinekler üreyebilmek için mutlaka durgun sulara ihtiyaç duyarlar. Su birikintileri, foseptikler, küçük göletler gibi... Belediyeler buraları şimdiden rehabilite ederse yaz aylarında rahat birmevsim geçirmiş oluruz. Aynı zamanda belediyelerin ve de vatandaşların daha az ilaç kullanmasının yolunu açar. Bu yolla insanları ve de çevreyi daha az zehirlemiş oluruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ