Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık İçme suyunda öyle bir şey bulundu ki...

        Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde içme suyu şebekesine uçucu ve kokulu bir madde karıştığı iddia edildi. Konu üzerine inceleme başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Sedat Sel, tahlillerde suda uçucu madde tespit edildiğini, ancak şu an korkulacak bir durum bulunmadığını söyledi.

        Suşehri ilçesinde 2 Eylül tarihinde halkın kullandığı şebeke sularının koktuğu şeklinde ihbarlar yapılması üzerine belediye harekete geçti. Taşköprü Mahallesi üzerinde Meteoroloji yanındaki su depolarından numune alınarak Sivas Halk Sağlığı Kurumu Halk sağlığı laboratuvarında incelendi. Yapılan incelemede su içerisinde uçucu ve kokulu bir madde bulundu. Halkı tedirgin eden olay üzerine Belediye Başkanı BBP'li Sedat Sel konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konunun belediyeye intikalinden sonra hemen inceleme başlatıldığını belirten Başkan Sel, alınan su numunelerinde bazı mineral değerlerin yüksek çıktığını söyledi.

        Başkan Sel, "İlçede musluklardan akan içme sularında bir koku olduğunu tespit ettik. Yapılan incelemede Taşköprü Mahallesi Meteoroloji yanında bulunan içme suyu deposundan koku olduğunu fark ettik ve durumu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdik. Depo içerisinde koku olduğunu bende hissettim ve ilçenin içme sularını o andan itibaren kestirdim. Bu konuyla ilgili olarak, hem idari, hem de adli soruşturmamızı başlattık. Çıkan raporda aşırı bir tehlike boyutu yok. Suda sadece uçucu ve koku nispetinde olduğu belirtiliyor. Amonyak türü kokusunda olan uçucu bir madde deniliyor raporda." dedi. İçme suyunda şu anda her hangi bir anormallik bulunmadığını ve normale döndüğünü belirten Başkan Sel, "Yeni su depoları ihalesi yaptığımız bir dönemde bu durumla karşılaştık. Bu durum sabotaj da olabilir, sabotaj dışı yanlışlıkla da yapılmış olabilir. Birisi bilinçsizce de yapmış olabilir. Bunun sonucu araştırma neticesinde çıkacak. Bu maddenin nereden katıldığını bizde bulamadık ama 3 tane ana depomuzun sadece bir tanesinde çıktı. Hiç bir depoda bekçimiz yok. Her depo kendi muhafazası altında kapalı kilitli ve demir kapılı." diye konuştu.

        Olayın şaşkınlığını yaşadıklarını belirten ilçe halkı ise pazartesi günü içme sularında bir koku olduğunu hissettiklerini ve bu nedenle hazır su kullanmaya başladıklarını belirtti. Yaşanan olay nedeni ile rahatsızlanan kimse olmadığı öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ