Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sanat Türkiye Müslüm Baba'nın kıymetini bilemedi

        Harbiye Açıkhava konserler dizisinin cuma akşamki bölümünde Sezen Aksu, yine Akdeniz evi dekoruyla süslenen sahnede hayranlarıyla buluştu.

        Müslüm Gürses'i güzelliklerle yad eden sanatçı verdiği mesajlarla da dikkat çekti.

        Fahir Atakoğlu'nun yönetimindeki orkestrasıyla parçalarını seslendiren sanatçı, kanseri yenerek hayata bir kat daha fazla sarılan ünlü oyuncu Michael Douglas'ı örnek göstererek "Hayatınızın her anının kıymetini bilin" mesajını verdi. Aksu, hayata dair sözlerine şöyle devam etti:

        "Benim kuşağım ve benden sonraki kuşak her şeyi fazla ciddiye alıyoruz. İnanın doğru değil, yeni kuşak doğaya daha uygun. Bize öğretilmiş, kodlarımıza işlenmiş, hayatımızdan çalınmış bütün bu bilgilere karşı oldukları için. Ben artık bu gençlerimizden başkasıyla görüşmeyi düşünmüyorum. 40 yaşın üstüne selam vermem."

        Sahnesinde uzun yıllar birlikte çalıştığı aranjör Atilla Özdemiroğlu'nu ağırlayan sanatçı 'Sadece bugün değil, yolun başından beri bana çok şey kattın arkadaşım. Çok teşekkürler' diyerek onun 'Firuze' adlı parçasını seslendirdi.

        MÜSLÜM BABA'YI DA UNUTMADI

        'Sebahat Abla' adlı parçasında Cihan Okan ile birlikte Müslüm Gürses'i sahnede anan ve 'Seni unutmayacağız' diyen sanatçı ardından 'Aldırma' parçasını Nurcan Eren ile seslendirdi. Aksu, Gürses'i "Hayatımda gördüğüm en duru, saf, temiz bir insandı. Amerikalı yapınca blues kıymetli oldu, Türkiye de ise blues'ı anlamakta geç kaldılar" diyerek övdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ