Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Nuh'un Gemisi nerede?

        Şırnak Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu'na katılan Amerikalı Bill Crouse, yaptığı araştırmalarından sonra geminin kesinlikle Cudi Dağı'nda olduğuna inandığını söyledi. Araştırmacı Yahya Michot ise bazı Amerikalıların sahte bilimsel verilerden hareketle, teorik hareketle olarak 2 bin yıl önce tufanın gerçekleştiğine yönelik argümanlar sunması kendilerini ciddi olarak endişelendirdiğini ifade etti.

        Şırnak Üniversitesi önlüğünde Şehr-i Nuh Oteli'nde düzenlenen Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu sona erdi. Çok sayıda araştırmacının katıldığı sempozyumda, araştırmacılar çeşitli tebliğlerini sundu.

        Daha önce tufanın Ağrı Dağı'nda gerçekleştiğine inanan Amerikalı Bill Crouse, yaptığı ciddi araştırmalardan sonra tufanın Cudi Dağı'nda olduğuna inandığını açıkladı.

        Amerikalı Crouse, "Yapılan bu sempozyumdan çok etkilendim. Bu sempozyumda çok şey öğrendim. Tarih kaynaklarını ciddi bir şekilde incelediğimiz zaman aslında geminin Cudi Dağı'nda olduğuna kanıt ettim. Çünkü argonlarım bunu gösteriyordu. O yüzden kanaat değiştirdim. Cudi Dağı'nda şu ana kadar ciddi bir şey bulamadık. Sadece odun parçalarını bulduk. Bunlar incelendiği zaman ve ilerde ciddi araştırmalar yapıldığı zaman geminin Cudi Dağı'nda olduğuna dair ciddi değiller bulabiliriz. Bu benim Türkiye'de beşinci bulunuşum. Daha önce Şırnak'a ve Cizre'ye geldim ama Cudi Dağı'na çıkamamıştım. İnşallah bu sefer çıkarım. Türkiye coğrafi olarak antik tarihin bulunduğu bir yerdir. Antik tarih de benim arkeolog alanıma girdiği için Türkiye'de bulunmaktan mutluyum." diye konuştu.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ