Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam "Barboros Şansal kendisini kaçıranları açıklasın"

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Barbaros Şansal'ın palalı saldırgan olayında CHP'nin parmağının olduğuna yönelik iddialarına ilişkin, "Barboros Şansal, 'AKP'li terör kolları palalı saldırganı Fas'a kaçırdı' diye twit attı. Bir kısım medya 3 gün üst üste bütün yayınlarını bunun üstüne yaptı. Buna neden gerek duyuluyor, bilmiyorum." dedi.

        CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Kadıköy İlçe Teşkilatı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son günlerde gündeme gelen 'palalı saldırgan' iddiaları ile konuşan Tekin, "Türkiye'nin gerek içeride gerek dışarıda bu kadar önemli meselelerinin olduğu bir dönemde, niye buna ihtiyaç duyuldu anlamakta zorluk çekmiş olduğumuz bu palalı meselesi, bir kısım televizyonlar bunu fırsat bilerek adeta 3 gün üst üste bütün yayınlarını bunun üstüne kurdular." şeklinde konuştu.

        Barbaros Şansal'ın palalı saldırganın Fas'a gitmesinin ardından attığı twiti hatırlatan Tekin " 'AKP'li terör kolları palalı saldırganı THY uçağı ile Fas'a kaçırdığı kesinleşti.' şeklinde twit attı. 3 Ağustos'ta beni bir gazeteci arkadaşım aradı 'Barbaros Şansal twit geçti kaçırıldığını ifade etti' dedi. Hemen sayın İçişleri Bakanı'nı aradım. Şimdi ben soruyorum bu idda sahibi arkadaşımıza, seni kim kaçırdı? Seni kaçıranlar iktidarla ilintisi olan adamlar mıdır? Seni kaçıranlar devletin herhangi bir kurumunda yetkili midir? Bunları kamuoyuna paylaşmasanız AKP'nin kirli oyunun bir parçası olursunuz."dedi.

        "ÖNEMLİ BELGELERİMİZİ SAYIN CUMHURBAŞKANI'NA TESLİM EDECEĞİZ"

        Gürsel Tekin, önemli belgelere sahip olduklarını belirterek, "Bu ülkede bir devlet vicdanı vardı ama görüyorum ki devlet vicdanı AKP iktidarının cüzdanının arasına sıkışmış. Bu çok büyük bir tehlikedir. Önemli belgelerimiz de var. O belgeleri özellikle devlet kurumlarının, iktidarın çeteleşmesinde nasıl alet olduğunu, belgelerini de sadece gidebileceğimiz yargıda yok. Uygun bir zamanda sayın Cumhurbaşkanı'na teslim edeceğim." ifadelerini kullandı.

        Demeokratikleşme paketiyle ilgili sorulan bir soruya ise "Bir tek AKP milletvekilinin bir tek AKP bakanının bilmediği bir pakete demokratikleşme paketi demek demokrasiye bir hakarettir, bu bir AKP'lileşme paketidir yarında göreceksiniz."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ