Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Spor Nihat Doğan'dan Mancini'ye futbol taktik dersleri

        Roberto Mancini: Bologna, Sampdoria, Lazio ve Leicester City'de başarılarla dolu bir futbolculuk kariyeri... Fiorentina, Lazio, İnter ve Manchester City'de teknik direktörlük... Sonrası malum; Terim gitti, Galatasaray'ın başına o geldi... Kulüpler bazında futbolcu ve teknik direktör olarak kazandığı 25 kupa ile adını efsaneler arasına yazdıran büyük futbol adamı...

        Nihat Doğan: Türkücü! İstanbul 1. Amatör Lig 3. Grup takımlarından Büyükderespor'un teknik direktörlüğünü yaptı!

        'TÜRKÜCÜ'DEN MANCINI'YE TAKTİK DERSLERİ

        Mancini duyduğunda güler mi, ağlar mı bilinmez ama Türkücü Nihat Doğan, bir ulusal kanalın canlı yayınında aldı sazı eline ve başladı dünyaca ünlü teknik adama futbol dersi vermeye... Mancini Türkiye'ye ilk geldiğinde Hürriyet'e verdiği röportajda, "Burada evimde gibiyim. Türkiye aynı İtalya gibi. İtalya’da 50 milyon, burada ise 70 milyon teknik direktör var" demişti ama herhalde bu kadarını kendisi bile beklemiyordu.

        İşte Nihat Doğan'ın 'Galatasaray' incileri:

        "Böyle 3-5-2 olmaz"

        Elazığ maçı taktiği ‘3-5-2’ diyorsun, yine dörtlü defans var. Hoca, Gökhan’ı sol beke almış, ortada Ceyhun, Chedjou, sağda Eboue vardı. Hatta diziliş öyle bir hal aldı ki; Galatasaray 60 dakika boyunca 5’li oynadı.

        "Drogba tek bırakılmaz"

        Mancini’nin ne oynatmak istediğini bir türlü anlayamıyorum. Terim’le düzen belliydi. Drogba’yı hiç tek forvet oynatmadı. Sneijder’i arkasına aldı. Selçuk ve Melo göbekte olduğu gibi kanatları da hiç boş bırakmıyordu.

        "Sneijder’i oynatmam"

        Yekta’yı Şampiyonlar Ligi’nde oynatmam. Hatta Sneijder’i bile oynatmam. Uzun süredir takımda değil. Nasıl performans sergileyeceği belli değil. Gökhan, Ceyhun ve Chedjou gibi ağır adamlarla 3-5-2 intihardır.

        "Savunma takımı değil"

        Bildiğim tek gerçek var. G.Saray asla defans takımı değil. G.Saray, Derwall’den sonra savunma takımı olmadı. Elazığ maçında G.Saray öyle bir gömüldü ki 6’lı savunmaya bile döndü. Buna rağmen sahada gol pozisyonu verdiler.

        "Dağlar kadar fark var"

        Mancini, Drogba ve Burak’ı yan yana oynatmadı. Juve maçında da tek başlar. Sneijder’e de eli mahkum. Terim’li G.Saray’la, Mancini’nin G.Saray’ı arasında dağlar kadar fark var. G.Saray rakip sahaya gidene kadar mevsimler geçiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ