Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Ayder Yaylası’nda düzenlenen 7’nci Kardan Adam Şenlikleri
        1

        Mustafa BAYRAK/AHT/RİZE

        Rize’de Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü (ÇADOKS) tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen ve önceki gün başlayan ‘Kardan AdamŞenlikleri’, 1200 rakımlı Ayder Yaylası’nda gerçekleştirildi.

        2

        Şenliğe katılan 5 bin kişi güneşli havada horon tepti, doyasıya eğlendi. Şenlik kapsamında kar üstünde en büyük horon halkası rekor denemesi gerçekleştirildi. Anonslar ve görevlilerin eşliğinde el ele tutuşan 4 bin kişi kar üstünde 1.5 kilometre uzunluğunda horon halkası oluşturdu ve 30 dakika kesintisiz horon oynadı.

        3

        NOTER ÇAĞRILMADI
        Ancak noter çağrılmadığı için rekor denemesi kayda geçirilemedi. Şenlikler sırasında Lazboard ismi verilen tahtalarla kayak yarışması düzenlendi. 50metrelik parkurda yarışan 6 yarışmacı bitiş çizgisine ulaşmak için kıyasıya yarıştı. Yarışmayı İsviçreliMarco Lihtihstayn kazandı.

        4

        Şenlik alanında otomobil şambrelleri, poşet, kızak ve rafting botlarıyla kayak yapanlarsa tehlikeli anlar yaşadı. Hızla yamaçtan kayan vatandaşlar kalabalığın arasına daldı, takla atarak birbirlerine çarptı. Şenliklerde 2 gün boyunca 4’ü ağır 27 kişi yaralandı, kırıkları olan 11 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        5

        ŞAMBRELLE KAYAK KEYFİ
        Ayder Yaylası’na ‘horon rekoru’ kırmak için çıkan kadın-erkek binlerce kişi, şambrellerle kaymanın keyfini çıkardı.

        6

        Şenliklerde 27 kişi yaralandı. 11 kişi kırık nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ