Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Magazin Sinan Akçıl, Ebru Şallı, hediye, dünyada yanıma en çok yakışan güzel kız
        1

        HT MAGAZİN

        Sinan Akçıl, sevgilisi Ebru Şallı’ya olan aşkını şarkı sözleriyle dile getiriyor. Akçıl, bununla da yetinmeyip Şallı’ya sürekli olarak üzerinde güzel sözler bulunan çiçek ve oyuncak ayıcık ağırlıklı hediyeler gönderiyor. Sinan Akçıl, son olarak Ebru Şallı’ya “Dünyada yanıma en çok yakışan güzel kız” notu bulunan bir hediye gönderdi. Bu söz bir aşk ifadesi midir yoksa ‘yakışan’ kelimesi kadını aşağılayıcı bir ifade midir? Ünlülere sorduk...

        2

        Özlem YILDIZ:
        ‘Aşkını ifade etmenin bir yolu’
        HAYIR, bu sözü hiç de kötüye yormaz, kendimi aşağılanmış gibi hissetmezdim. “Dünyada yanıma en çok yakışan güzel kız’’ sözü, kanımca sevgiliye duyulan aşkı ifade ediyor. “Diğerlerinden o kadar farklısın ki. Seni bu yüzden çok seviyorum” demenin bir diğer şeklidir. Adam, burada elbette sevgilisini bir aksesuvar gibi görmüyor.

        3

        Cansın ÖZYOSUN:
        ‘Bir aşağılama olduğunu düşünmüyorum’
        BEN, “Yanıma en çok yakışan güzel kız” sözünü aşağılayıcı olarak algılamıyorum. Bu söz üzerine kendini aşağılanmış hisseden kadını da anlayamıyorum. Hangi adam iyi günlerde sevgilisini aşağılamak ister. Bu sözden “Ben aksesuvar mıyım ki yanına yakışayım” yorumu yapmak, art niyetli bir yaklaşımdır.

        4

        Seren SERENGİL:
        ‘Hayatının kadınını bulmuş’
        BİR erkek birçok kadınla olabilir ama sadece bir kadın için hayatını değiştirir. Ahmet Altan’ın da dediği gibi bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür ve bugün durduğunuz teras, seyrettiğiniz manzara, gördüğünüz hayat yanınızdaki kadının terası, manzarası, hayatıdır. Yani bir kadın değil, bir hayat seçersiniz. Demek ki Sinan hayatının kadınını bulmuş.

        5

        Nazan ŞORAY:
        ‘Kendini ne sanıyor ki?’
        SÖZ konusu sevgili kendini ne sanıyor ki böyle bir laf edebiliyor? “Dünyada yanıma en çok yakışan güzel kız”da bir aşk cümlesi göremiyorum. Bu ifadeyi bir aşk ifadesi olarak göremiyorum. Aslında bu tür söylemlerde bulunan adamla birlikte olmam zaten mümkün değil.

        6

        Gizem ÖZDİLLİ:
        ‘Allah beni böylelerinden korusun’
        BU sözle bence adam kendini aşağılıyor. Aslında şöyle demek istiyor: “Egomdan şiştim.” “Yanıma yakışan” ne demek? Kadın bir giysi mi? “Beni en çok anlayan, seven” dese ne olur? Bu söz bana edilse kendimi aşağılanmış hissederim. Allah beni böylelerinden korusun.

        7

        Karolin FİŞEKÇİ:
        ‘Ben bir süs bebesi değilim ki yakışayım’
        BEN süs bebesi değilim. Kimseye yakışmak gibi bir kaygım olamaz. Yüzeysel yaklaşımla ‘yakışan bir şey’ arıyorsa, bunu gitsin satın alsın. Benim, yanında çanta gibi taşıyacak bir erkekle işim olmaz. Öncelikle bir erkek ruhumu okşasın, kalbime girsin, âşık olarak hizmetkârım olmaya hak kazansın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ