Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Dünya Birleşik Arap Emirlikleri'nden ilginç uzay fetvası

        Birleşik Arap Emirlikleri’nin(BAE) fetva merkezi “İslam İşleri ve Aydınlanma Genel İdaresi” (GAIAE), bilim insanlarının Mars’a gerçekleştirmeyi planladığı seyahate Müslümanların katılmasının dinen caiz olmadığını duyurdu.

        GAIAE yöneticileri, MarsOne organizasyonunun 2025’te Mars’ta koloni kurmak üzere gönüllülerden oluşan bir ekibi, Dünya’ya geri dönmemek üzere “Kızıl Gezegen”e gönderme girişimiyle ilgili yayınladığı fetvada, “ölüm riskinin yüksek olduğu tek yönlü bir seyahatin intiharla eş değerde olduğu, dolayısıyla bu seyahate katılmanın caiz olmadığı” vurgulandı.

        Fetvada, “Hayatı tüm olası tehlikelere karşı korumak ve güvenliğini sağlamak tüm dinler tarafından kabul edilmektedir. Kuran’da Nisa Suresi’nin 29’uncu ayetinde ‘Kendinizi ya da bir başkasını helâk etmeyin. Şüphesiz Allah, size karşı çok merhametlidir’ ifadesi yer alır” deniliyor. MarsOne görevi için aralarında çok sayıda Müslüman’ın da bulunduğu 200 bin kişi, gönüllü olmuştu. Aralık ayında ikinci tura 6 Türk’ün kaldığı açıklanmıştı. Görev için seçilecek kişilere önümüzdeki 2 yıl boyunca Mars’ta hayatta kalma eğitimi verilecek

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ