Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Hastanede intihara ilginç bilirkişi raporu!

        Sedef ŞENKAL DEMİR-AHT

        İntihara yatkın olduğu gerekçesiyle yatırıldığı hastanede intihar eden şizofreni hastasının ölümüyle ilgili davada, İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, “Psikiyatride ve normal hayatta kesin karar verilerek hedeflenmiş bir intihar girişimi önlenemez” denilerek, biri doktor 3 hastane çalışanı kusursuz bulundu.

        Bilirkişi raporunda ayrıca “Ülkemizde intihara meyilli psikiyatrik hastaların intiharlarının önlenebilmesine yönelik somut hukuki mevzuat ve tıbbi uygulama prensipleri mevcut değil” bilgisi de verilip yargılananların görevlerinden dolayı ihmallerinin olamayacağı savunuldu.

        HASTANEDE İNTİHAR ETTİ

        Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde 3 yıldır şizofreni tedavisi gören Yavuz Baydar (26), götürüldüğü Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ikinci günün sabahında kendisini demire asarak intihar etti. Savcılık, il sağlık müdürlüğünün disiplin soruşturmasında ihmali ve kusuru oldukları belirtilen Uzman Doktor Turgay Kasap, Toplum Sağlığı Teknisyeni Kürşat Eken ve hizmetli personel Çetin Kuşdemir hakkında ‘görevi ihmal’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ