Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya Adapazarı ve Eskişehir selfie rekortmeni çıktı

        Can HACIOĞLU - Canan İSPİR / AHT

        100 şehir arasına girdiler

        AMERİKAN Time Dergisi, dünya üzerinde kişi başına en çok selfie çekilen 100 şehrin listesini yayınladı. Listeye Türkiye'den de Eskişehir ve Adapazarı girdi. Eskişehir'de yaşayanlara, bunun nedenlerini sorduk. İşte görüşler...

        'FOTOĞRAF ÇEKİLECEK ÇOK MEKAN VAR'

        ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ BÜYÜKERŞEN:

        ESKİŞEHİR öğrenci kenti olmasının yanı sıra, iç turizmin patladığı bir kent konumuna geldi. Eskişehir'de her yer açık hava stüdyosu gibi. Fotoğraf çekilecek ve paylaşılacak çok mekan var. Eskişehir'de yaşayanlar veya birkaç günlüğüne Eskişehir'e gelenlenler aynı Roma'ya, Milano'ya, Paris'e veya Londra'ya gidenlerin yaptığı gibi, bu mekanlarda kendi fotoğraflarını çekerek, sosyal medyada paylaşıyorlar. Ben de oradaydım. Ben de Eskişehir'deydim diyorlar.

        'BEN DE SELFİE YAPARAK ONLARA KATILIYORUM'

        AK PARTİ ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HARUN KARACAN:

        ESKİŞEHİR Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip illerinden birisi... Kendi genç nüfusumuz ile birlikte, üniversitelerimizde okumaya gelen gençlerimiz şehrimize ayrı bir dinamizm getiriyor. Bu da sosyal medyayı daha iyi kullanmalarını sağlıyor. Ben de Selfie yaparak onlara katılıyorum. Eskişehir'in özgür sosyal yaşamından en üst düzeyde yararlanmaları noktasında da onlarla beraberiz.

        'GENÇ NÜFUS ÇOK FAZLA'

        TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI AHMET ATAÇ:

        ESKİŞEHİRLİLERİN sosyal medyayı iyi kullandıklarını biliyoruz. Eskişehir aynı zamanda bir öğrenci kenti. Türkiye'nin dört bir yanından Eskişehir'e öğrenim görmeye gelen öğrenciler, burada her yerden daha çok özgürler. Kısacası, Eskişehir özgür insanların kentidir. Durum böyle oluncada sosyal medya daha çok kullanılıyor. Anadolu Üniversitesi'nin kampusleri Tepebaşı'nda. Biz parklarda bile ücretsiz internet kullanımı için gereken çalışmayı yaptık. Ayrıca, gezi parkı ve Berkin Elvan olayları da, gençlerin ve Eskişehirlilerin interneti daha çok kullanmalarına neden oldu. Gezi Parkı olayları gençleri tetikledi.

        'ÜNİVERSİTELİLER SOSYAL MEDYAYI ÇOK ETKİN KULLANIYOR'

        ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GİZEMGÜL YAVUZ:

        ESKİŞEHİR üniversite şehridir. Genç nüfus fazladır. Genç nüfusun sosyal medyayı daha fazla kullanması nedeniyle, Eskişehir'in sosyal medya kullanma grafiği de etkilenmiştir. Özellikle üniversite öğrencileri burada sosyal medyayı çok etkin bir şekilde kullanıyor.

        'BOŞ ZAMANLARIMIZDA SÜREKLİ SOSYAL MEDYANIN İÇİNDEYİZ'

        LİSE ÖĞRENCİSİ TARIK FIRAT:

        ESKİŞEHİR'de genç nüfusa yönelik pek çok etkinlik düzenleniyor. Özgür bir kentte yaşadığımızı düşünüyoruz. Bu nedenle de çağın harikası sosyal medyayı çok kullanılıyoruz. Boş zamanlarımızda sürekli sosyal medyanın içindeyiz.

        'İNTERNET KULLANIM ORANI İLE İLGİLİDİR'

        PSİKİYATRİST - DOÇ. DR. BURHANETTİN KAYA

        İNSANLAR, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya alanlarında çok daha hızlı bir şekilde paylaşmayı hızlı bir şekilde yanıt alabilmeleri, yaşadıkları anı, orada bulunduklarını, güzel olanı paylaşma isteği, başkalarının da bu hazzı tatma isteği, iyi bir şey yaptıklarını gösterme hissi gibi nedenlerle tercih ediyor. Eskişehir ve Sakarya'da bu oranın yüksek olma nedeni bu bölgede internet kullanım oranının daha yüksek olması, bu bölgelerin ilgi çekici ve kolay ulaşılabilir olması ve üniversitelerin varlığı öğrenci nüfusunun yüksek olmasından kaynaklı olabilir. Ancak altında yatan nedenleri daha derinlemesine değerlendirebilmek için daha fazla araştırma yapılması gerekir.

        'PAYLAŞIMIN ÖLÇEĞİ BÜYÜDÜ'

        SOSYOLOG - DOÇ. DR. KEZBAN ÇELİK:

        HER iki ilin listede yer almasının sebeplerine değerlendirmeden önce fotoğrafları paylaşan kişilerin yaş grupları, eğitimli mi oldukları, sıradan mı olduklarına dair bilgiler gerekmekte. Ancak son yıllarda Eskişehir'de kültürel pazarlama konusunda başarılı çalışmalar yapıldığını düşünüyorum. 21'inci yüzyılda teknolojik gelişim, tamamen insani bir duygu olan dostlarımızla ve arkadaşlarımızla paylaşım isteğinin ölçeğini büyüttü ancak temel amaç değişmedi. Eskiden de çekmiş olduğumuz fotoğrafları arkadaş toplantılarında daha küçük gruplarla paylaşırken, şimdi sosyal medyanın olanağı ile çok daha kısa sürede çok daha fazla insanla paylaşabiliyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ