Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam PKK’dan izin çıktı, Kandil’de ‘evlilik’ serbest

        Yıllardır evliliğe şiddetle karşı çıkan ve bunu “ihanet” olarak gören PKK, dağdaki mensuplarına evlilik için izin verdi. Kararı, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Avrupa’dan yayın yapan Kürt haber sitesi avustakurd.net’in “Flaş” koduyla yayınladığı haberde, Kandil’de yapılan son KCK konsey toplantısında evlilik için izin çıktığı belirtildi.

        Haberde, “PKK yıllardır şiddetle evliliğe karşı çıkıyordu. PKK, evli olarak kendisine katılanları ayırıyordu. Birbirine âşık olan örgütmensupları hakkında soruşturma açılıyordu ve mahkemeye çıkarılıyor ve cezalandırılıyordu. PKK’nın çok sayıda kadrosu şehirde ya da dağda birbirine âşık olanlar korkudan bunu açıklayamıyordu. Cesaret edip evlenemiyorlardı. Üstelik evlenenler ihanetle suçlanıyordu. Yapılan son geniş toplantıda bu yasak kaldırıldı” denildi.

        GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

        Haberde, kararın, Kandil’de birkaç gün önce yapılan ve örgütün yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Mustafa Karasu’nun da katıldığı geniş katılımlı toplantıda alındığı belirtilerek, “Toplantıda, örgüt mensuplarının evlilik sorunu üzerinde duruldu. Bir karar alındı. Birbiriyle gönül ilişkisi olan örgüt mensuplarına evlilik için izin verildi” ifadesi kullanıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ