Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Yargıtay alkollü sürücüye ceza vermedi

        Balıkesir’in Erdek İlçesi’nde bir sürücünün otomobili daha önce yaşanan kavga nedeniyle güvenlik güçlerince durduruldu. Sürücüye alkol muayenesi yapıldı. Sürücü yasal sınır olan 0.50 promilin üzerinde 0.74 promil alkollü çıktı.

        Sürücü hakkında trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle dava açıldı. Erdek Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sürücüye ceza verildi.

        MAHKÛMİYETİ HUKUKA AYKIRI

        Sürücünün kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay 12. Ceza Dairesi’ne gitti. Daire, Erdek Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği ceza kararını oybirliğiyle bozdu. Dairenin kararında, sanık hakkında güvenlik güçlerince düzenlenen tutanakta ve doktor tarafından yapılan muayene sonrası düzenlenen raporda, ‘sanığın bilinç düzeyinin tama yakın’ olduğu belirtildi.

        Raporda ayrıca sanığın uysal olduğuna dikkat çekildi. Sürücünün alkol derecesinin güvenli sürüş yeteneğini kaybettiğine dair bir bulguya ve sanığın dışa yansıyan davranışlarıyla ilgili bir tespite yer verilmediğinin de belirtildiği kararda, kazaya karışmayan ve trafik kuralı ihlaline rastlanmayan sanığın mahkûmiyetinin hukuka aykırı olduğuna hükmedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ