Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Zeytinburnu'ndaki gürültü kabusu YGS’yi iptal ettirir

        Özlem YILMAZ

        Geçtiğimiz pazar günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) Zeytinburnu’ndaki okulda giren öğrenciler “gürültü mağduru” oldu. Nevruz kutlamalarının gürültüsü sınav salonlarını doldurunca öğrencilere “kulaklarını tıkasınlar” diye pamuk dağıtıldı. Gürültüden soruları çözmekte zorlanan öğrenciler sınavdan ağlayarak çıkarken velileri de isyan etti.

        Bu öğrencilerin durumunu hukukçulara sorduk. Avukat Behiç Bayramoğlu, “Mağdur vatandaşlar tazminat haklarını saklı tutarak, İdare Mahkemesi’ne başvurup, sınavın iptalini isteyebilirler. Öyle gürültülü bir ortamda sınava konsantre olmaları çok zor” diye konuştu.

        Avukat Uygar Çöltekin de “Etkinlik alanına yakın okullarda sınav planlayan ÖSYM veya sınav yapılacak okullara yakın yerde etkinlik faaliyetine izin veren İstanbul Valiliği ‘İdari hizmetin kötü işlemesi’ gerekçesiyle tazminatamahkûm edilebilir” dedi.

        ‘TEKRAR SINAV OLUR’

        Avukat Uğur Poyraz ise bölgedeki okullardaki öğrencilerin sınavının iptal edilip yeniden sınava alınmaları gerektiğini söyledi. Poyraz, “Bir soru bile insanın geleceğini belirliyor. Onlar da diğer çocuklarla eşit şartlarda huzur içinde sınava girmeliler. Devlet aynı ortamı sağlamakla mükelleftir. Bu çocukların mutlaka yeniden sınava alınması lazım. Sonuç alamazlarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidebilirler” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ