Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya Kerim Şevket Ökten kulaklık kurbanı mı oldu?

        Tatil için Çanakkale'nin Bozcaada ilçesine gitmek isteyen EPA Haber Ajansı Foto Muhabiri KerimŞevketÖkten'in kullandığı motosiklete, Ezine ilçesi girişinde yıldırım isabet etti.

        Yoldan geçen diğer sürücülerce fark edilenÖkten, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ezine Devlet Hastanesi'ne yaşamını yitirdi. Olayın ardından, Öktem'in parçalanan kaskı ve motosikletinin parçaları etrafa saçıldı.

        Kerim Ökten'in ölümünde ilginç bir detay ise dikkati çekti. Ökten'in kulağında bluetooth kulaklık olduğu, kulaklığın yıldırımı çektiği belirtildi. Ökten'in kulağından kasığına kadar yanık tespit edildi.

        DÜNYA MEDYASININ TANIDIĞI BİR İSİM

        Avrupa merkezli dünyanın sayılı ajanslarından European Press Photo Agency (EPA)'nın Birleşik Krallık sorumlusu olarak uzun yıllar görev yaptıktan sonra ajansın Türkiye temsilcisi görevine getirilen ve bu yılın başında İstanbul'a dönen KerimÖkten, World Press Photo'nun (Dünya Basın Fotoğrafları) yarışmasının spor fotoğrafları jüri başkanlığı yapmıştı. Sonuçları dünyanın tüm basın kuruluşları tarafından merakla beklenen ve önemsenen organizasyonda jüri üyeliği yapanÖkten'in çektiği fotoğraflar da dünyadaki pek çok gazete ve dergide yayınlanmıştı. Dünya medyasının tanıdığı bir isim olanÖkten'in en son Gezi Olayları sırasında çektiği pek çok fotoğraf karesi dünya medyasında yer almıştı.

        DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA GÖREV YAPTI

        Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında görev yapan ve onlarca ülkede çektiği fotoğraflarla adından söz etirmeyi başaran bir isim olan KerimÖkten, İran Depremi ve Afganistan'daki NATO Operasyonu'nu izlemişti. Son yıllarda hemen hemen bütün büyük spor organizasyonlarını foto muhabiri olarak takip edenÖkten, Formula 1'in dünyadaki tüm yarışlarını 5 yıl boyunca izledi. Yaz Olimpiyatları, Kış Olimpiyatları, Paralimpiyatlar, Dünya Kupaları, Avrupa Futbol Şampiyonaları, Dünya Yüzme ve Su Sporları Şampiyonaları, Dünya Atletizm ŞampiyonalarıÖkten'in görev yaptığı spor organizasyonları arasında yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ