Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Şehzade Selim, saraylara girişte ödenen ücretten pay verilmesini gündeme getirdi, "Osmanlı ailesine saraylara giriş ücretlerinden pay verilmiyor"

        Osmanlı ailesinden Şehzade Selim Efendi, ailenin birçok üyesinin hayatlarını zorluklar içerisinde sürdürmek zorunda kaldıklarını söyledi.

        Fransa'da yaşayan son Osmanlı sultanı Fevziye Osmanoğlu'nun Paris Büyük Camii'nde kılınan cenaze namazına katılan Şehzade Selim, Almanya'nın Bavyera bölgesi kökenli Wittelsbach hanedanına mensup kişilere, buradaki saraylara girişte ödenen ücretlerden bir pay verildiğini söyledi ve şöyle devam etti:

        "Bu gelirle de hayatlarını normal olarak idame ettirebiliyorlar. Ama Osmanlı ailesine Topkapı ve Dolmabahçe gibi saraylara giriş için ödenen ücretlerden hiçbir pay verilmiyor."

        "TÜRKİYE'DE OSMANLI AİLESİNE İLK KEZ SEVGİ VE ŞÜKRAN GÖRÜYORUM"

        Padişah Abdülmecit'in 4. kuşak torunu Şehzade Selim Efendi, Türkiye'de 1924'den beri ilk kez hanedana sevgi ve hürmet gösterildiğini söyledi. Daha önceki Türk hükümetlerini beğenmediğini ifade eden Şehzade Selim Efendi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı'ı ise 'olağanüstü' bulduğunu kaydetti.

        Abdülmecit'in 4. kuşak torunu, Türk devletinin Osmanlı hanedanına bakışının da değiştiğini belirterek, "Osmanlı hanedanının yönetimden uzaklaştırıldığı 1924'ten beri Osmanlı ailesine yönelik ilk kez sevgi ve şükran görüyorum. Tabii ki çok yaygın değil ama en azından bir başlangıç." diye konuştu.

        İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşayan Şehzade Selim Efendi, Abdülmecit'in tahta çıkmayan oğullarından Mehmet Burhanettin Efendi'nin oğlu İbrahim Tevfik Efendi'nin 2008'de hayatını kaybeden Burhaneddin Cem Efendi'den torunu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ