Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Dünya Red Hot Chili Peppers, 'Bizi işkencelerinize alet etmeyin'

        ABD’li rock grubu Red Hot Chili Peppers’ın 52 yaşındaki davulcusu Chad Smith, CIA’nın 11 Eylül saldırıları sonrasında grubun müziğini terörist olduklarından şüphelenilen kişilerin sorgusunda çalmasına tepki gösterdi.

        Malibu’daki bir otoparkta gazetecilerle karşılaşan Smith, CIA’nın 2002’de El Kaide’nin üst düzey isimlerinden Ebu Zübeyde’ye, bilekleri hücredeki parmaklıkla ra bağlanarak grubun şarkılarını defalarca dinletmeyi içeren “işkence yöntemini” denediğine dair haber anımsatılınca, “Bu korkunç bir şey” ifadesini kullandı. Smith, “Birine işkence yapılması kötü; bizim müziğimizin işkence aracı yapılması daha da kötü. Aslında yumuşak bir tarzımız var. İşkence olabileceği insanın aklından geçmiyor ama dinletilen kişiye ve dinlenen ortama göre değişir tabii” dedi.

        TELİF İSTEYEN DE OLDU

        Bu yıl başında Kanadalı Skinny Puppy grubunun albümlerinin Guantanamo’da işkence amaçlı kullandığı ortaya çıkmış ve grup buradan yola çıkarak 2013’te “Weapon” (Silah) adında albüm çıkarmıştı. Grup üyeleri, Guantanamo yönetimine “Müziğimizi izinsiz kullandığınız için bu faturayı göndermeyi uygun bulduk” yazan 666 bin dolarlık fatura göndermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ