Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Magazin Mor ve Ötesi Zakkum tartışması, Mor ve Ötesi solisti Harun Tekin, ‘Ağlak rock’ tartışması

        Deniz ÇİÇEK / ANKARA

        Türkiye’nin iki ünlü rock grubu arasında tartışma çıktı. Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin, Zakkum grubunu “ağlak rock” yapmakla ve sürekli aşk şarkıları söylemekle eleştirdi. Zakkum’un cevabı gecikmedi: “Kendi gözyaşlarınızı silin”

        Türkiye’nin iki ünlü rock grubu arasında “ağlak rock” tartışması yaşanıyor. Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin, Zakkum’u “ağlak rock” yapmakla ve sürekli aşk şarkıları söylemekle suçladı. Tekin, Zakkum’un siyasi içerikli müzik yapmamasını da eleştirdi. Zakkum grubu da Mor ve Ötesi’ne “Aşk ve yalnızlık şarkılarının lordu da dükü de sizsiniz”, “Müziğimizi ağlak bulanlar önce kendi gözyaşlarını silsin” diye tepki gösterdi. Tartışma müzik eleştirmeni Naim Dilmener’in attığı twit ile başladı. Dilmener’in, “Bennn nnne yangınlar gördüüümmm... Bu Zakkum’a ne oldu böyle? Neden ağlamaya / inlemeye başladı?” twit’ine grup tarafından “Asil kulaklarınız mı tırmalandı” yanıtı verildi. Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin de “Ağlak rock” başlığı ile bir köşe yazısı kaleme alarak, Zakkum’u eleştirdi. Tekin, ağlak olmanın siyasi iktidarın dili olduğunu belirterek Zakkum’u siyasi şarkılar yapmamakla suçladı.

        '5 ALBÜMDE AŞK KELİMESİ YOK’

        Ağlak şarkılarla duygu sömürüsü yapıldığını savunan Tekin, “Durulan pozisyonlar ‘halkın’ yanından ‘elitlere’ parmak sallamak şeklinde kurulunca da en hafif tabirle komik oluyor. Kendi dinlemek istediğin müziği yapıyor musun? Mesele bu. Yoksa ağlamak güzeldir” dedi. Tekin’in bu eleştirilerine Zakkum’dan yanıt gecikmedi. Grubun şarkılarını yazan ve besteleyen Cem Şenyücel, yanıtında, kendileri için kullanılan “ağlak” tabirine tepki göstererek “Aşktan bahsetmekse, o işin kralı sizsiniz. Yalnızlıktan dem vurmaksa, o işin lordu da sizsiniz, dükü de... Şimdiye kadar 5 albüm yaptık, bugüne kadar tek bir şarkıda aşk kelimesi kullanmadık. Dileyen kelime kelime tarayabilir” dedi. Şenyücel, siyasi içerikli şarkı yapmamalarına karşın tüm konserlerde siyasi mesaj verdiklerini de belirtti. Şenyücel, ud gibi Türk müzik aletleri kullandıkları için “ağlak” olmakla suçlandıklarını belirterek şunları söyledi: “Bize elitist diyorsunuz ama asıl biz kendi kültürümüzün enstrümanlarını kullanıyoruz. Biz rock değil, müzik grubuyuz. ‘Müziğinizi beğenmiyorum’ en güzel fikir beyanıdır. Bunu yapın. ‘Müziğinizi ağlak buluyorum’ diyenler, önce kendi gözyaşlarını silsin. Artık yaşadığınız ülke ile tanışın. Aksi cehalet olur. Müziğiniz herkesi kucaklamıyor, bu yüzden de şarkı sözlerinizin menzili kısa kalıyor. Benim gözlemim budur. Şarkıları kendimiz evde dinlemek için yapıyoruz, varsın ülke insanı kendine yakın bulmasın diyorsanız, siz bilirsiniz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ