Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Atatürk havalimanına yeni terminal binası yapılacak

        İSTANBUL - AtatürkHavalimanı'nda artan yolcu sayısı üzerine mevcut terminallerin büyütüleceği ve ek terminal binasının inşa edileceği açıklandı. Konuya ilişkin bilgi veren DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, "AtatürkHavalimanında terminallerin büyütülmesi konusunda bizim de kararlılığımız ve kararımız var" dedi.

        AtatürkHavalimanı'nda artan yolcu talebi üzerine terminallerin büyütülmesine karar verildi.

        DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal AtatürkHavalimanı'nda pek çok yatırım yaptıklarını anlatarak, "Yani bu yatırımın anlamı şu; 2018 dedik, 2018 yılına kadar Türkiye'de havacılık durmayacak. AtatürkHavalimanışu anda kapasitesini zorlayan noktaya geldi. Ama dört yıl daha buhavalimanında hizmet devam edecek. Bu hizmeti devam ettirebilmek için, şu an ki ve önümüzdeki yıllarda doğacak ihtiyaçlara cevap verecek" dedi.

        'Tedbirlerimizi almamız lazım' diyerek sözlerini sürdüren Birdal, "Bu meyanda uzun süredir devam eden çalışmalar neticesinde bir takım inşaat işleri yapıyoruz. Askeri alandan aldığımız kısma yeni apron yapıyoruz. Taksi yollarımızı iyileştiriyoruz. Hava trafiği ile ilgili pek çok yeni karar aldık. Düzenlemeler yaptık. Bütün bunları beraber düşündüğünüzde bu sıkışık olan kapasiteyi buhavalimanıaçık kaldığı sürece olabildiğince yüksek seviyede tutabilmek için her türlü gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

        Terminal kapasitelerinin de büyütüleceğini aktaran Birdal, "Bunun bir diğer ayağı da terminallerin kapasitesinin aynı oranda büyütülmesi olacaktır. Bildiğiniz gibi bu terminallerin ihalesi de yine kuruluşumuz tarafından Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından kiralama ihalesi yapıldı. Şu anda işletmeci firma tarafından işletiliyor. Tabi ki idarenin vereceği görevle ve işletmeci şirketinde buna hazır olmasıyla projelendirmesiyle terminallerde büyütülecek. Şu kadar paraya çıkacak bu kadar paraya çıkacak bununla ilgili bir şey söylemek doğru değil. Şu an için mümkünde değil. Terminallerin büyütülmesi konusunda bizimde kararlılığımız ve kararımız var. Yakın zamanda inşallah onunla ilgilide kargodan boşalacak olan yere doğru terminal büyüyecek" diyerek sözlerini noktaladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ