Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Bugünlere zor geldik

        Aydın'ın Umurlu Mahallesi'nde yaşayan Kurtuluş Savaşı, Yunan Mezalimi ve Atatürk'ün son tanıklarından 105 yaşındakiEsmaVardar, 105. Ramazan'ı yaşamanın sevincini yaşıyor.

        Ülkenin çok zor günlerden bu günlere kavuştuğunu belirten 105 yaşındakiEsmaVardar, çektiği onca çile ve yaşadıkları esarete rağmen hafızası ile canlı bir tarih olarak görenleri şaşırtıyor. Kıtlık ve yokluk günlerinin yanında Kurtuluş Savaşı sırasında yaşananları o günkü gibi hatırlayan yaşlı çınarEsmaVardar,Türkiye'nin eski kötü günlerine dönmemesi için sürekli dua edip ezbere Kur'an-ı Kerim okuyor.

        Aydın'ın Umurlu Mahallesinde 20 asrın ilk yıllarında dünyaya gelenEsmaVardar, tarihin en önemli canlı şahitlerinden biri olarak hayatını sürdürüyor. 105 yıllık hayatından kendini bildiği günden bu yana yaşadığı her şeyi o günkü gibi hatırlayanEsmaNine, Kurtuluş Savaşı, Yunan Mezalimi, Atatürk ve Cumhuriyet'in ilk yıllarını en ince ayrıntısına kadar biliyor. Atatürk'ün Aydın'a gelişinden, Osmanlı'nın son dönemlerinde ülkede yaşanan sıkıntıları o günkü gibi hatırlayanEsmaNine'nin en büyük derdi, gençlerin geçmişini unutup bugünlerin kıymetini bilmemesi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ