Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Hatice nine şimdi ne yapıyor?

        Aşevinden 10 yıl önce yemek alırken elinde tuttuğu kaba gülümsediği o "Mutluluğun Resmi" fotoğrafıyla adeta hafızalarımıza kazınan KonyalıHaticenine, şimdi 74 yaşında.

        Sıcak yemeğin sefer tasından yükselen buharının ardındaki iki göz... Yemeğe bakan bu gözlerdeki mutluluk ve şükür,Hatice Fidanboy ismindeki yaşlı kadına aitti. Fotoğrafa bakan herkese "mutluluk budur" dedirten bir fotoğraftı. Yardımlaşmanın, paylaşmanın sonuçlarının nasıl da hemencecik mutluluğa dönüştüğünü gösteren bu fotoğrafın hikayesi de böylece başladı.

        2005 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce düzenlenen fotoğraf yarışmalarında 2 önemli ödül kazandırdı. "Mutluluğun Fotoğrafı", pek çok yardım toplama faaliyetinin afiş ve broşürlerinde kullanıldı, kullanılmaya da devam ediyor.

        Aradan geçen 10 yılın ardından AA ekibiHaticenineyi, Konya'nın Sedirler Mahallesi'ndeki, o fotoğrafın çekildiği Hasan Dudu Aşevi'ne sordu. Hasan Dudu Aşevi, hayır sahiplerinden gelen yardımları çevredeki muhtaçlara ulaştırmak için çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor.

        Çeken ve çekilen, 10 yıl sonra aynı karede

        Aşevi yöneticisi Mevlüt Öncel,Haticeninenin evinin uzak olması ve rahatsızlığından dolayı iki yıldır gelemediğini belirtti. Aralarında, fotoğrafı çeken Murat Aslan'ın da bulunduğu AA ekibi, aşevi yetkilileriyleHaticeFidanboy'un evine gitti. O fotoğrafı çeken kişi ile çekilen kişi, 10 yıl sonra aynı karede buluştu.

        Aynı mahallede, kendilerine ait olmayan bir arsaya Karatay Belediyesinin desteğiyle yaptırılan 2 göz odada felçli kocası ve engelli oğluna bakmakta zorlananHaticenine, bugün 74 yaşında. Yemeğini artık Karatay Belediyesi ekipleri, aşevinden alıp günlük evine bırakıyor.Haticeninenin 10 yıl önce çekilmiş fotoğrafındaki o mutluluk, içinde bulunduğu çok zor şartlara rağmen hala eksilmemiş. Kapısına gelenleri şükran ve minnet duygularıyla karşılayan, fakat eşi ve oğlunun bakımına artık yetişemeyen bu yaşlı kadının gizlemeye çalıştığı gözyaşları, içinde bulunduğu durumu ele veriyor.

        Aşevinin yöneticisi Öncel, gelen yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında köprü vazifesi gördüklerini,Haticenineye de ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını söyledi.

        Öncel, "Haticenine, bu fotoğrafla herkes tarafından tanındı ancak onun yemek aldığı aşevimiz, hala onun kadar tanınmıyor.Haticenineyi broşürlerimizde biz de kullanıyoruz. Daha bizden yardım bekleyenHaticenine gibi binler var. Onun sayesinde diğer ihtiyaç sahiplerine de ulaşmak istiyoruz. Bunun için hayırseverlerinden destek bekliyoruz. AyrıcaHaticeninemize yardım etmek isteyenler olursa, bu özel yardımları da kendisine ulaştırırız" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ