Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Esnaftan İsrail'e afişli tepki

        Aydın'da bir esnaf, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla işyerine, "kahrolsun İsrail" yazılı afiş astı.

        Aydın Hasanefendi mahallesinde büfecilik yapan Kemal Dede, yaptığı açıklamada, afişi, İsrail'in Gazze'deki katliamına insanların dikkatini çekmek için astığını söyledi. İsrail'in dünyanın gözü önünde, bebek, çocuk, ihtiyar kadın erkek ayırt etmeden insanları katlettiğini, buna dayanmanın mümkün olmadığını dile getiren Dede, televizyonda izlediği bir haberin kendisini çok etkilediğini belirterek şunları söyledi:

        "Dün akşam televizyonda İsrail'in Gazze'yi bombalaması sonucu ölen bir kız çocuğuna babasının acı içerisinde sarılıp ağlayışını gördüm. Benim de 3 çocuğum var. Dayanamadım, çok üzüldüm. Sabahleyin kalktım ve ilk işim, 'kahrolsun İsrail' yazısı yazdırıp dükkanıma asmak oldu. İnsanların bu katliama dikkatini çekmek istiyorum. Gazze'de büyükler, çocuklar ölüyor. Müslüman olsun veya olmasın, insanlar ölüyor. Herkesi bu duruma tepki göstermeye çağırıyorum."

        "Ağaç için ayağa kalkanların insanlar için de harekete geçmesi lazım"

        İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için Aydın'da insanların günlerce sokaklara döküldüğünü hatırlatan Dede, Gazze'de yaşananlara karşı aynı tepkinin gösterilmemesine anlam veremediğini, bunun çok ibret verici olduğunu. Dede, "Gezi olaylarında 6 ağaç için insanlar aylarca eylem yaptı. Şimdi Gazze'de çocuklar katlediliyor. Ağaç için ayağa kalkanların, insanın öldürülmesi için de harekete geçmesi lazım. Bir bebeği, çocuğu öldüren insan olamaz. Çocuklar öldürülemez. Tüm duyarlı insanları, esnafı, İsrail'i protesto etmeye davet ediyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ