Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Magazin Eğlence hayatı, istanbul, bodrum, çeşme, gece hayatı, türkbükü, marrakech, reina, sortie, çapamarka

        Faik ERDEMLİ / HT MAGAZİN

        Eğlence hayatının kalbinin attığı İstanbul, Bodrum ve Çeşme'deki lüks restoran, beach ve otellerin kapasitelerini bir türlü dolduramamaları gazeteciler ve işletmeciler tarafından ciddi biçimde konuşulmaya başlandı. İstanbul, zengin yabancı turist sayesinde durgunluğu hissetmezken, özellikle Çeşme ve Bodrum'da Ağustos ayında toparlanma olmazsa bir çok mekanın iflas edeceği belirtiliyor. Uzmanlar ve işletmeciler Bodrum ve Çeşme'de aşırı yüksek fiyat ve lüks algısının orta halli turisti ürküttüğü fikrinde birleşiyor. Marrekch'in işletmecisi, Ağustos ayının da boş geçmesi halinde Çeşme'de gelecek yıl bir çok mekânın kapanacağını, Tayfun Topal, Bodrum'da lüks mekânların yüzde 80'nin batacağını iddia ediyor.

        Esin ÖVET

        HT Magazin Yazarı

        'Bodrum ve Türkbükü pahalılıktan boş'

        "Mekânların iş yapmamasında Ramazan'ın etkisi büyük. Ama tek neden bu değil. Bodrum'da fiyatlar çok yüksek. Bodrum ve Türkbükü'nün dışındaki yerlerde bir boşluk söz konusu değil. Pahalı olmayıp, güzel yemek veren ve iş yapan yerler de var. Yunan adalarında tüm mekânların her gün kalabalık olmasını nedeni de, güzel hizmet, güzel yemek, ucuz fiyat... Türkbükü'nün genel olarak pahalılığı ve lahmacun olayı insanları korkutmuş. Acilen tüm esnafın ve mülk sahiplerinin bir araya gelip fiyatları aşağı çekmesi gerekiyor.

        Tayfun TOPAL

        HT Magazin Yazarı

        'Bodrum'da işletmelerin yüzde 80'i batacak'

        "Bodrum'un çok popüler olduğu dönemde insanlara olmayacak hesaplar geldi. İşin özü milleti kazıkladılar. Şimdi de insanlar daha uygun fiyata hizmet alacağı yeni yerler keşfettiler. Bodrum-Çeşme ikilemine mahkum bırakılmaya çalışılan yerli turist bu muhabbetten çok sıkıldı. Bodrum, nüfus olarak tatilci, yazlıkçı dolu ancak onlar da popüler yerleri değil isimsiz balıkçıları, restoranları tercih ediyorlar. Bodrum, bu sene hayatının en kötü sezonunu geçirecek. İşletmelerin yüzde 80'i batacak. 3-5 beş sene sonra dürüst işletmecilerle belki toparlanabilir. Mülk sahiplerini de uçuk kiralar istemesi de burada suçlu."

        Mehmet ÖZÖNER

        Çeşme Marrakech İşletmecisi

        'Herkes bayram ve ağustosu bekliyor'

        "Ağustosta kötü geçerse seneye bir çok mekân kapanır. Çeşme adına konuşamam. Biz hâlâ bir numara olmanın keyfini yaşıyoruz. Hafta içleri tek dolan mekânız. Ramazan bu sene çok etkiledi. Hafta sonu 1500-2000 kişi alıyoruzç İyi kötü iş yapıyoruz. Herkes bayram ve ağustos ayını bekliyor. Eğer iyi geçmezse seneye çoğu mekan ve otel kapatıp Çeşme'den gidecek. Sadece burası değil Antalya ve Bodrum'da da herkes bayramı ve ağustos ayını bekliyor. Otellerde kulüpleri arayıp soruyor: "Nasılsınız?, "Kalabalık mı?" diye. Hiçbir yaz Çeşme, Ramazan ayından bu kadar etkilenmemişti."

        Soner VARHAN

        Son Meyhane'nin sahibi

        'Hafta için in cin top oynuyor'

        Hafta içi in cin top oynuyor. Ramazan ayı Çeşme'yi etkiledi. Tam sezonun göbeğine geldiği için. İnsanlar tatillerini ağustos ayına kaydırdılar. Temmuz ayı sönük geçecek. Gelecek 3 yıl daha Ramazan temmuz ayında olacak. Hafta sonu kalabalık ancak hafta içi in cin top oynuyor.

        Haldun DEMİRHİSAR

        Alaçatı Kum Beach, Dutlu Kahve, İyi Kafe'nin sahibi

        'Müzik yasakları insanların canını sıktı'

        "Yerli turist Yunan adalarına gidiyor. Çeşme'de sezon tam anlamıyla başlamadı. Çok ciddi bir grup insan Yunanistan'a gidiyor. Mykonos ve diğer Yunan adaları. Yerli turisti bunlar çekiyor. Oradaki fiyatların daha uygun olduğunu iddia ediyorlar. Bayram beklentisi var. Normalde bu zamanda sezon başlardı. Sadece Cumartesi günleri iş oluyor. Bir de müzik yasakları insanları sıktı. Burası turizm şehri. Bu yüzden insanlar Mykonos'a kaçıyor.

        Ali SAYAR - Bodrum 5 Oda

        'Kapağı açılmış kola gibi' gazı kaçtı

        Bu sene insanların gazı kaçtı. Aynı kapağı açılmış kola gibi. Art arda gelen olaylar insanları bir türlü tatil moduna sokamadı. Görünmeyen bir kriz var. İnsanlar burada para harcamak istemiyorlar. Ülkemizde tatil yapmak istemiyorlar. Paralarını Yunan Adaları'nda harcıyorlar. Hatta Yunan Adaları'na öğlen yemeğine bile gidiyorlar. Oralarda daha rahat eğleniyorlar. Ramazanın da her tatilin yarısını kapsaması da mahalle baskısını getiriyor. Bir de buna Cumhurbaşkanlığı seçimleri de eklenince tatil bölünmüş oluyor.

        Ergün Yıldız – Maki Hotel Genel Koordinatörü

        'Gergin ortamdan Malta'ya kaçıyorlar'

        "Ramazan ayı etkiliyor. Ramazan, tatilin ortasına denk geliyor. İnsanlar Ramazan ayının sonuna doğru tatillerine başlıyorlar. Bir de son 1 yıldır Gezi Olayları ile başlayan gergin ortam tatil planları yapanları da etkiledi ve insanlar Bodrum'a Çeşme'ye gidip göz önünde olmak istemiyorlar. Yunan Adaları veya Saint Tropez hatta Malta'ya gitmeyi tercih ediyorlar. Oralarda daha korkusuz eğleniyorlar. Buralarda otokontrol devreye giriyor. Bu arada Türkbükü'ndeki işletmecilerin de toparlanması lazım. Sezon 90 günden 30 güne indiği için fiyatlarını da ona göre ayarlayıp yükseğe çekiyorlar. Bu konuda hepimiz daha dikkatli olmalıyız.

        Ali ÜNAL - Reina

        'İstanbul'da biz iyi sezon geçiriyoruz'

        "Bizim bütün Ramazan'da işlerimiz yüzde 15 düşer. Biz Reina olarak bu açığımızı İstanbul'a gelen kaliteli yabancı turist ile kapatıyoruz. Hem Reina'da hem de Suada Galatasaray Adası'nda gayet iyi bir sezon geçiriyoruz. Her gece mekanlarımızın başında olduğumuz için piyasada ne olup bittiğini inan bilmiyorum. Havalimanında inenlerin hepsi Reina'yı görmek istiyor. Gelen turist İstanbul'da 10 gün kalacaksa 1 gün Ayasofya'ya gidiyor ama 10 gün boyunca Reina'ya geliyor.

        Varol KAYNAR- Sortie

        'Uzun yağmurlar ve Ramazan yazlık mekânlar etkiledi'

        "Ramazan ayının daha öne gelmesi bizim için dezavantaj oldu. Bunun yanında okulların kapanmasıyla birlikte de herkesin yazlıklarına ve tatile gitmesi işlerimizi olumsuz yönde etkiledi. Yağmurların da uzun sürmesi bizim gibi yazlık mekan işletenler için olumsuzluktu. Ramazandan sonra eski işlerimize döneceğimizi umuyoruz.

        Gazi ATEŞ - Chef Mezze Restaurant

        'Ramazan menüsüyle işlerimizi artırdık'

        "Biz yeni bir mekânız. Ramazan'da işlerimiz arttı. Genelde balık restoranları iftarda Ramazan menüsü koymazlar. Biz Ramazan'da restoranımızda Ramazan menüsü koymamız işlerimizi yüzde 30 arttırdı. Biz bu yaşanan süreçten ve Ramazan'dan bu sürede başarılı çıkmayı başaracağız. Yurt dışından gelen turistlerinde şef restoranı olmamız sebebiyle bizim için bir avantaj oldu.

        Barış DEMİRTAŞ -

        Çapamarka Entertainment Group Genel Müdürü

        'Seçim sonrası düzelir'

        "Ülke olarak iki seçim sürecinden geçmemiz, Ramazan ayının gelmiş olması ve ülke olarak önümüzü görememe kaygısı başlıca nedenler olarak sıralanmaktadır. Seçim sonrası bu sürecin düzeleceğine inananlardanım."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ