Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya HSYK seçimlerinde 'Rüşvet ve tehdit' iddiası!

        HSYK seçimleri yaklaşırken yargı kulisleri 'Rüşvet ve tehdit' iddialarıyla çalkalanıyor. Yargıda yer alan tüm kesimleri biraraya getirip, adalete güveni tesis etmek için yola çıktıklarını söyleyen, ancak bizzat Başbakan Erdoğan ve hükümet tarafından yönlendirildiği ortaya çıkınca “yolda kalan” Yargıda Birlik Platformu, HSYK seçimlerine güçlü bir şekilde girebilmek için hakim ve savcılara ilginç vaadlerde bulunuyor.

        Kulislerde konuşulanlara göre; Başbakan Erdoğan en az Cumhurbaşkanlığı seçimleri kadar önemsediği HSYK seçimlerinin kazanılması için ne gerekiyorsa yapılması yönünde talimat verdi.

        ERDOĞAN'DAN, HSYK SEÇİMLERİ TALİMATI

        Kulislerde konuşulanlara göre; Başbakan Erdoğan en az Cumhurbaşkanlığı seçimleri kadar önemsediği HSYK seçimlerinin kazanılması için ne gerekiyorsa yapılması yönünde talimat verdi.

        YARGI MENSUPLARINA GÖZDAĞI

        Erdoğan'ın bu talimatı üzerine harekete geçen Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, önceki gün YBP’nin İstanbul’daki Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri'ndeki iftar programına katıldı. Rotahaber'e göre, İpek burada yaptığı konuşmada önce hakim ve savcılara, sonradan yalan olduğu ortaya çıkan dinleme iddiasıyla gözdağı vedi.

        “Kaldırılan Terörle Mücadele Mahkemeleri kararlarıyla 4 yılda 866 bin kişi dinlendi, bunları araştıyoruz” diyerek cadı avına devam edileceğinin işaretini veren İpek, hakim ve savcıları da bu şekilde korkutmaya çalıştı.

        BEKİR BOZDAĞ'I YALANLADI

        İpek, tehdit olarak algılanan bu sözlerinin ardından, hakim ve savcı maaşlarına zam getirecek düzenlemeyi Meclis'e hemen getireceklerini söyledi. İpek, yargı kulislerinde rüşvet tartışmasını başlatan bu sözleriyle, daha on gün öncesinde, söz konusu düzenlemenin Ekim ayından sonra yapılabileceğini söyleyen Bakan Bekir Bozdağ’ı da yalanlamış oldu.

        Başbakan Erdoğan'ın YBP adaylarını bizzat kendisinin belirleyeceği, ittifak ettikleri diğer kesimlere ise sadece 2 aday vereceği, adayları sözünden çıkmayacak ve kendisine itiraz etmeyecek hakim ile savcılardan seçeceği de konuşulan diğer konular arasında

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ