Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Ailesi İle Beraber "Gazze"ye Yürüyecek

        Kayseri'de yaşayan 45 yaşındaki Ali Tokluman, eşi Fatma Tokluman, çocukları Harun (20), Talha (19) ve Zeynep (18) Tokluman ile beraber Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek için Gazze'ye yürüyeceklerini ve vatandaşlardan yürüyüşe destek vermelerini istediğini söyledi.

        Gazeteciler Cemiyeti'nde ailesi ile beraber bir basın açıklaması düzenleyen Ali Tokluman, Gazze'de yaşanan katliama sessiz kalınmaması gerektiğini dile getirdi. Tokluman, katliamların yeniden başladığını söyledi. Tokluman, "Yaklaşık 15 günden beri yine katliamlar başladı. Geçmiş Ramazanlarda da olduğu gibi sanki hep alıştık, birileri çıkacak keyfe keder seyirlik olsun diye insanları öldürecek ve bu öldürdükleri insanlarda tamamen Müslümanlardan seçilecek. Bu bizim Kayseri'de yaşarken benim ve ailem üzerinde oluşturmuş olduğu bir stres ve gerilim söz konusudur. Bu gerilimi ortadan kaldırmak ve sonuç elde etmek için bir karar aldık. Bu almış olduğumuz karar kendi içimizde yaşayacağımız fırtınaların artık sona ereceğini işaret ediyor. Dolayısıyla ailem ve çocuklarım ile beraber Gazze'ye yürüme kararı aldık. Bu yürüyüşümüzü inşallah pozitif manada gerçekleştireceğiz" dedi.

        "BAŞBAKAN KENDİNİ İNSAN HİSSETTİĞİ İÇİN ÇIĞLIK ATIYOR"

        Gazze konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sessiz kalmadığını söyleyen Ali Tokluman, "Ben Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde herhangi bir partiye üye ve sempatizanı olmadığım halde Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanının çığlıklarını görüp cevap alamayışını, hüzünle seyrediyorum. Başbakanın çığlıklarını sadece kendisini insan hissettiği için, vicdan sahibi olduğu için bu kadar şiddetli çığlık attığını düşünüyorum. Eğer Başbakanın siyasi gelecek açısından gerçekten çok kuvvetli hesapları olsaydı herhalde bütün batı dünyasını düşman edinerek bu ifadeleri şahsen kullanmazdı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        "SEYAHATA YARIN SABAH BAŞLAYACAĞIZ"

        Yapacakları seyahat hakkında bilgiler veren Tokluman, "Yarın sabah Kayseri meydandan ailem ile beraber seyahatimize başlayacağız. Kayseri İncesu, Yeşilhisar ve Niğde üzerinden güzergahımız devam edecektir. Hatay'a kadar yürüyerek seyahatimizi devam ettireceğiz. Bu noktada her türlü tedbirimizi almış durumdayız" diye konuştu.

        Tokluman ayrıca, "Az önce söylediğim gibi ben başımıza gelecek olan kötülüklerden çok korktuğum için ve Kuran-ı Kerim okuyan bir insan olarak, 'Eğer siz, kadınlarınız, çocuklarınız, kesata uğramasından korktuğunuz ticaretiniz size Allah'tan ve Resulünden daha sevimli geliyorsa, başınıza gelecek olan musibeti bekleye durun.' bu ayetin bize inzal olduğunu düşündüm. Bu ayetin sadece peygamber efendimize gelmediğini ve tüm zamanlara hitap ettiğini, bir Müslüman olarak da bana ve benim şahsımda aileme de dün akşam itibari ile bu ayeti kerimenin bize inzal olduğunu, buna idrak ettiğimizi ve ticaretimizin bize Allah ve Resulünden tatlı gelmediğini kendi içimizde tekrar ettik ve bunu ibret olması, ışık tutması açısından da Türkiye ve dünyaya duyurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ