Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Bu oyunda kaybedenin cezası fidan dikmek

        Altınordu ilçesinin Karaoluk Mahallesi'nde kahvehanede oyunlarda kaybedenler hesap ödeme yerinefidandikiyor.

        Karaoluk Mahallesi'nde kahvehanede oyun oynayan ve kaybedenler ilginç bir yöntemle cezalandırılıyor. Muhtarlıkça alınan karar gereği oyunlarda kaybedenlere hesap ödeme yerinefidandikme cezası verilmesi mahalle halkı tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

        Muhtar Hüseyin Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunlarda kaybedenin de kazananın da memnun olduğu bir uygulamayı hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

        "Bu oyunun kaybedeni yok" diyen Arslan, şöyle konuştu:

        "Biz mahalle sakinlerimiz ile aldığımız karar gereği kahvehanede oyun oynayanlara kaybettiklerindefidandikme cezası veriyoruz ve bunu bir gelenek haline getirdik. Mahallemizin kahvehanesinde oyun oynamak isteyenler kaybettiklerinde cezalarınınfidandikmek olduğunu bilerek masaya oturuyor. Tabi karşılıklı oynadıkları için her oyun sonunda kaybeden iki arkadaşımız kazma ve küreği eline alarakfidanlarını dikiyor. Bu uygulamayla şu ana kadar 6 bine yakınfidandiktik. 30 santim ile 2,5 metre arasında büyüyenfidanlarımız var. Herkes uygulamadan çok memnun."

        "Oyun oynamaya değil,fidandikmeye gidelim"

        Arslan, mahalle sakinlerinin artık kahvehaneye giderken bir birlerine oyun oynamaya değil,fidandikmeye gidelim diye seslendiklerini belirterek, "Burada oyun kaybeden arkadaşımız yeri geldiğin de çocuklarına, torunlarına 'bufidanı oyunu ben kazanarak diktirmiştim veya oyunu kaybettiğim için ben dikmiştim' diyebiliyor. Ayrıca artık halkımız espri konusu yapmaya da başladı. Mesela kahvehaneye giderken bir birlerine oyun oynamaya değil defidandikmeye gidelim diye sesleniyorlar. Hattafidanları arabalarının bagajına koyarak kahvehaneye giden arkadaşlarımız var" ifadelerini kullandı.

        "Oyunun kazananı doğa"

        Mahalle kahvehanesinde oyun oynayan ve kaybettiği içinfidandikmeyle cezalandırılan Hasan Çapkın, kendi aralarında düşünerek oyunlarda kaybedenlere böyle bir ceza vermeyi uygun gördüklerini dile getirdi.

        İddiayı kaybedenin şenlik alanınafidandiktiğini anlatan Çapkın, şunları kaydetti.

        "Netice itibarıyla burada oyunun kazananı doğa oluyor. Yenildiğimiz zaman üzüntü olmuyor. Herkes keşke yenilsem defidanı ben diksem diyor. Amaç burada zaten oyun değil, tek bir amacımız var doğaya, çevreye nasıl katkımız olur onun peşindeyiz. Gelecek nesillerimizin bizden sonra bu yeşilliği görecek olmaları çok güzel. Uygulamayı diğer mahallere de tavsiye ederiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ